Connect with us

Is de achtste keer scheepsrecht voor de SAFE Banking Act?

Gepubliceerd

on

Het Amerikaanse Congres zal zich voor de achtste keer buigen over een wetsvoorstel dat cannabisbedrijven toestaat om bankdiensten te gebruiken.

PUBLICITE

Een tweepartijdige groep wetgevers heeft de Secure and Fair Enforcement (SAFE) Banking Act afgelopen woensdag opnieuw ingediend in het Huis en de Senaat, na eerdere blokkades bij de, het laatste was vorig jaar.

Het wetsvoorstel, dat sinds de vorige sessie is gewijzigd, is ingediend door de Democratische senatoren Jeff Merkley en Earl Blumenauer en de Republikeinen Steve Daines en Dave Joyce.

Het wetsvoorstel, dat altijd op sterke steun van beide partijen heeft kunnen rekenen, is al zeven keer goedgekeurd door het Huis van Afgevaardigden.

“Voor de eerste keer hebben we de kans om de SAFE Banking-wet door de Bankcommissie van de Senaat te loodsen en ter stemming aan de Senaat voor te leggen”, zei Merkley in een verklaring. “Laten we van 2023 het jaar maken waarin deze wet wordt ondertekend om ervoor te zorgen dat alle legale cannabisbedrijven toegang hebben tot de financiële diensten die ze nodig hebben om hun werknemers, bedrijven en gemeenschappen veilig te houden.”

PUBLICITE

De Democratische meerderheidsleider van de Senaat, Chuck Schumer, sprak donderdag zijn steun uit voor de wetgeving en zei dat hij ervoor zou zorgen dat er strafrechtelijke bepalingen in zouden worden opgenomen wanneer het wetsvoorstel wordt behandeld.

“De SAFE Banking Act zal dringend verlichting brengen voor cannabisbedrijven van elke omvang en als springplank dienen voor bredere hervormingen,” zei Matt Darin, CEO van cannabisoperator Curaleaf, in een verklaring nadat het wetsvoorstel opnieuw was ingediend.

Onder de huidige federale wetgeving, riskeren banken en kredietverenigingen federale vervolging en boetes als ze diensten verlenen aan legale cannabisbedrijven, omdat cannabis nog steeds illegaal is op federaal niveau.

Zonder toegang tot financiële diensten zijn legale cannabisbedrijven gedwongen om alleen met contant geld te werken, wat diefstal, het witwassen van geld en georganiseerde misdaad in de hand kan werken.

PUBLICITE

“Deze wetgeving zal levens en bestaansmiddelen redden. Het is hoog tijd dat het Congres het irrationele, oneerlijke en gevaarlijke verbod op basisbankdiensten voor legale cannabisbedrijven aanpakt,” aldus Blumenauer, oprichter en medevoorzitter van de Congressional Cannabis Caucus.

Wat staat er in de SAFE Act

?
In grote lijnen wil de wet banken die samenwerken met legale cannabisbedrijven beschermen tegen straffen van federale toezichthouders. Onder de SAFE Banking Act wordt het federale toezichthouders verboden om verschillende strafmaatregelen te nemen tegen banken:

  • Een bank verbieden, straffen of ontmoedigen om financiële diensten te verlenen aan legale cannabisbedrijven
  • De federale depositoverzekering van een bank beëindigen of beperken als de bank deze diensten verleent
  • Een bank aanbevelen of aanmoedigen om geen bankdiensten meer te verlenen aan cannabisbedrijven
  • Actie ondernemen met betrekking tot een lening die is verstrekt aan een eigenaar of exploitant van een cannabisbedrijf

De wetgeving creëert ook een veilige haven voor strafrechtelijke vervolging, aansprakelijkheid en verbeurdverklaring van activa voor banken, hun functionarissen of werknemers.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed