Connect with us

Het wetsvoorstel voor de hervorming van het bankwezen voor cannabisbedrijven (SAFER) passeert een belangrijke stemming om verder te gaan in de Senaat

Gepubliceerd

on

Bankwetgeving over cannabis in de Verenigde Staten

Leden van de Bankcommissie van de Senaat hebben de SAFER Banking Act goedgekeurd, waarmee de weg is vrijgemaakt voor de eindstemming in de Senaat, wat een grote doorbraak zou betekenen voor de cannabisindustrie in de VS.
De onlangs bijgewerkte wetgeving – voorheen bekend als de SAFE Banking Act – zou de cannabisindustrie in de VS transformeren.

PUBLICITE

Hoewel het wetsvoorstel al tien jaar wordt besproken, werd het in 2019 voor het eerst ingediend als een op zichzelf staand wetsvoorstel, maar stuitte toen op een aantal obstakels. Het werd vervolgens toegevoegd aan de National Defence Authorisation Act (NDAA) om te worden aangenomen als een noodwet tijdens de COVID-19 pandemie, voordat het werd ingetrokken en nooit voorbij de Senaat kwam.

De langverwachte wetgeving zou cannabisbedrijven toegang geven tot essentiële bankdiensten, voorkomen dat bankregulatoren banken straffen die diensten verlenen aan cannabisbedrijven, voorkomen dat cannabisgerelateerde bedrijfsinkomsten onderworpen zijn aan wetten voor het witwassen van geld en cannabisbedrijven toestaan leningen en financiële diensten te verkrijgen.

Daarnaast zou het ervoor zorgen dat bedrijven niet langeralleen met contant geld hoeven te werken, een probleem dat de sector al jaren parten speelt en waarbij bedrijven onder schot worden beroofd.

Vorige week onderging de SAFER Act een aantal belangrijke amendementen voordat hij naar de Banking, Housing and Urban Affairs Committee van de Amerikaanse Senaat ging.

PUBLICITE

Het wetsvoorstel werd goedgekeurd met een meerderheid van 14 tegen 9 en de tweepartijdige steun voor het wetsvoorstel maakt de weg vrij voor de stemming in de Senaat, die voor het eerst over cannabiswetgeving zal stemmen.

In een verklaring aan de leden zei cannabishervormingsgroep NORML: “Vergelijkbare wetsvoorstellen zijn al zeven keer aangenomen in het Huis van Afgevaardigden, maar dit is de eerste keer dat de Senaat wetgeving aanneemt om cannabisconsumenten en licentiehouders te beschermen tegen de dreiging van gewelddadige overvallen, en tegelijkertijd toegang biedt tot de financiële diensten die kleine cannabisbedrijven wanhopig nodig hebben om te overleven en te gedijen tegenover ongereguleerde exploitanten en enorme corporatistische belangen.”

Rob Nichols, voorzitter en CEO van de American Banking Association, zei: “We prijzen de Senate Banking Committee voor het bevorderen van de SAFER Banking Act en bedanken de senatoren Brown, Merkley, Daines, Schumer, Sinema, Lummis en Cramer, evenals de andere mede-indieners, voor hun leiderschap.”

“Deze dringend noodzakelijke tweepartijdige wetgeving zal het huidige conflict tussen staats- en federale wetgeving oplossen, zodat banken cannabis en cannabisgerelateerde bedrijven met een vergunning van de staat kunnen bedienen en tegelijkertijd de openbare veiligheid, belastinginning en financiële transparantie verbeteren. De status quo is simpelweg onhoudbaar voor consumenten, kleine bedrijven en banken die actief zijn in staten waar cannabis legaal is.”

PUBLICITE

“Gebaseerd op de tweepartijdige stemming van vandaag, dringen we er bij de volledige Senaat op aan om dit wetsvoorstel snel te overwegen.”

Na het passeren van de Senaatscommissie zal de SAFER Banking Act naar de Senaat en het Huis van Afgevaardigden gaan voor verder debat, amendementen en stemming.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed