Connect with us

Wisconsin presenteert nieuw plan om cannabis voor volwassenen te legaliseren

Gepubliceerd

on

Legale cannabis in Wisconsin

Vorige week kondigden Democratische wetgevers in Wisconsin een wetsvoorstel aan dat een einde zou maken aan het verbod op recreatieve cannabis.

PUBLICITE

Melissa Agard, minderheidsleider van de Senaat van de staat Wisconsin, kondigde het wetsvoorstel aan tijdens een evenement op een hennepkwekerij in Wisconsin en zei dat de status quo schadelijker was dan cannabis.

“Ik heb het vaak gezegd, we weten dat het gevaarlijkste aan cannabis in Wisconsin is dat het illegaal blijft,” zei Agard, zoals geciteerd door lokale nieuwszender WSAW. “De afgelopen tien jaar heb ik gewerkt aan het ongedaan maken van het verouderde en zeer onrechtvaardige cannabisbeleid van Wisconsin en heb ik onze staat op het pad naar welvaart gezet.”

Volgens het voorstel zouden volwassenen van 21 jaar en ouder in Wisconsin legaal cannabis kunnen bezitten. De maatregel zou ook de basis leggen voor een legale, gereguleerde cannabismarkt in de staat, zoals veel van zijn buurlanden.

“Op dit moment zien we ons zuurverdiende geld de grens over stromen naar Illinois, Michigan en Minnesota, tientallen miljoenen dollars per jaar. Dat is geld dat we zouden kunnen herinvesteren om onze vrienden en buren te helpen en van onze staat een plek te maken waar mensen willen wonen, werken en spelen,” zei Agard, zoals geciteerd door WSAW.

PUBLICITE

In een verklaring zei congreslid Darrin Madison, de sponsor van het wetsvoorstel, dat cannabislegalisering “een zaak is van openbare veiligheid en raciale rechtvaardigheid hier in Wisconsin”.

“Inwoners van Wisconsin gebruiken cannabis en verdienen het om veilige cannabis te kunnen kopen en verantwoord te gebruiken zonder gecriminaliseerd te worden. Volgens de ACLU hadden zwarten 4,24 keer meer kans om gearresteerd te worden dan blanken in Wisconsin in 2018. Vergelijkbare verschillen bestaan ook bij veroordelingen, wat resulteert in onmetelijke schade voor de zwarte gemeenschappen in Wisconsin. Het wetsvoorstel dat we vandaag hebben ingediend legt een sterke basis voor degenen die zwaar zijn veroordeeld voor geweldloze beschuldigingen van bezit en de gevolgen van die veroordelingen,” zei Madison.

Opiniepeilingen tonen ook aan dat inwoners van Wisconsin voorstander zijn van het legaliseren van cannabis.

“Wisconsin is klaar om cannabis te legaliseren: 69% van de inwoners van Wisconsin, waaronder een meerderheid van de Republikeinen, steunt de volledige legalisatie van cannabis. Het is hoog tijd dat onze staat de wil van de meerderheid respecteert en de vele economische en sociale voordelen aangrijpt die cannabis legalisatie te bieden heeft. Laten we ons aansluiten bij de mensen in meer dan de helft van het land die ‘ja’ hebben gezegd om de gebrekkige politiek van het verbod achter ons te laten en onze verwachtingen hoger te stellen,” aldus Agard in een persbericht.

PUBLICITE

De door de Republikeinen gecontroleerde wetgevende macht is er echter misschien nog niet klaar voor. Ondanks wijdverspreide publieke steun en die van de Democratische gouverneur Tony Evers, hebben de Republikeinse wetgevers van Wisconsin zich tot nu toe verzet tegen legalisatie.

“Verlossing en vergeving hebben kracht, vooral voor mensen die hebben gewerkt om over hun fouten uit het verleden heen te stappen en productieve en positieve leden van hun gemeenschap te worden”, zei Evers in een verklaring die hij destijds vrijgaf. “Ik ben dankbaar dat ik deze mensen, die er hard voor hebben gewerkt, een tweede kans kan geven.

Begin vorig jaar sprak de heer Evers zijn veto uit over een door de Democraten gesteunde maatregel die strengere straffen zou hebben opgelegd aan mensen die zijn gearresteerd voor drugsgebruik en noemde het “weer een stap in de verkeerde richting”.

“Ik spreek mijn veto uit over dit wetsvoorstel in zijn geheel omdat ik tegen het creëren van extra strafbare feiten of straffen ben die gerelateerd zijn aan marihuanagebruik”, zei Evers in 2022 in een brief aan het parlement.

“Het wordt algemeen erkend, en onderzoek van de afgelopen tien jaar bevestigt, dat de criminalisering van cannabis een onevenredig grote impact heeft gehad op gekleurde gemeenschappen, vooral in Wisconsin, waar de opsluitingscijfers van oudsher raciale ongelijkheden vertonen,” voegde de heer Evers eraan toe.

De heer Evers sloot zijn brief af met een uitleg over zijn interesse in justitiële hervormingen.

“Staten in het hele land, of ze nu worden bestuurd door Democraten of Republikeinen, hebben belangrijke stappen gezet en zetten nog steeds belangrijke stappen om de stijgende opsluitingscijfers tegen te gaan en raciale verschillen te verminderen door te investeren in drugsbehandeling, herintegratieprogramma’s in de gemeenschap, alternatieven voor opsluiting, rehabilitatie en andere op gegevens en bewijs gebaseerde praktijken waarvan we weten dat ze essentiële oplossingen zijn om ons rechtssysteem te hervormen,” vervolgde de gouverneur over de kwestie. “De gegevens en de wetenschap zijn duidelijk over deze kwestie en ik dring er bij de wetgevende macht op aan om serieuze gesprekken te beginnen over justitiële hervorming in Wisconsin.”

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed España

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed