Connect with us

Ierlands eerste gespecialiseerde cannabiskliniek opent zijn deuren

Gepubliceerd

on

Medicann

Na 4 jaar legalisatie en nog steeds zeer beperkte toegang wordt in Ierland de eerste gespecialiseerde cannabiskliniek geopend. Volgens een persbericht van Medicann zal de medische apotheek zich bezighouden met “alle aandoeningen die kunnen worden behandeld met medicinale cannabis”, niet alleen de aandoeningen die worden erkend door het Ierse Medical Cannabis Access Programme.

PUBLICITE

Momenteel heeft het Ierse Medical Cannabis Access Programme betrekking op drie aandoeningen – spasticiteit bij multiple sclerose, refractaire misselijkheid en braken bij chemotherapie en ernstige therapieresistente epilepsie – en zeer weinig patiënten.

Een stap voorwaarts voor medicinale cannabis in Ierland

Ierse patiënten kunnen sinds augustus van dit jaar hun interesse in een recept voor medicinale cannabis registreren via de online dispensary.

Geïnteresseerden kunnen een virtuele afspraak maken met Medicann, dat vervolgens via zijn beveiligde gezondheidsportaal beoordeelt of mensen al dan niet baat hebben bij een recept voor medicinale cannabis in de vorm van bloemen, oliën en topische crèmes. Onder het Government Medical Cannabis Access Scheme kunnen patiënten die in aanmerking komen ook financiering aanvragen om de kosten van medicinale cannabis te dekken.

Gary Whipp, chief executive van Medicann Ireland, zei dat hij het potentieel van medicinale cannabis om de levenskwaliteit van mensen te verbeteren opmerkte vanaf het begin van de legalisatie ervan in het VK in 2018.

PUBLICITE

“We bieden al vier jaar toegang tot dit natuurlijke medicijn aan patiënten die ervoor in aanmerking komen,” zei Whipp. “Als eerste kliniek in Ierland weten we dat patiënten hebben gewacht op lokale toegang tot dit medicijn, en we kijken er erg naar uit om patiënten te helpen hun aandoening beter te beheersen en hun kwaliteit van leven te verbeteren onder begeleiding en ondersteuning van onze gespecialiseerde artsen hier bij Medicann.”

De toegang tot medische cannabisregeling werd voor het eerst gelanceerd nadat minister van Volksgezondheid Simon Harris op 26 juni 2019 wetgeving ondertekende om het mogelijk te maken op een vijfjarige proefbasis te werken. Aan het einde van die vijf jaar zal de regeling worden geëvalueerd.

“Het doel van dit programma is om de toegang tot cannabis om medische redenen te vergemakkelijken, waar conventionele behandeling heeft gefaald,” zei Harris destijds. “Uiteindelijk is het de arts die, in overleg met zijn patiënt, beslist of hij een bepaalde behandeling, inclusief behandeling op basis van cannabis, voorschrijft aan een patiënt die hij onder zijn hoede heeft.”

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed