Connect with us

Portugal exporteerde 5,4 ton medicinale cannabis in de eerste helft van 2023

Gepubliceerd

on

Uitvoer van medicinale cannabis naar Portugal

De Portugese medicinale cannabisindustrie heeft de afgelopen jaren een sterke toename gezien in productie en export.

PUBLICITE

De laatste cijfers van de gezondheidsautoriteit van het land, Infarmed, onthulden dat Portugal in de eerste helft van dit jaar ongeveer 5.438 kilo medicinale cannabis heeft geëxporteerd. Als dit zo doorgaat, zou Portugal het record van vorig jaar van 9.271 kilo kunnen overtreffen.

Groei maar vertragen

Hoewel de cijfers een aanzienlijke groei beschrijven, neemt deze in een langzamer tempo toe dan in voorgaande jaren. In 2020 exporteerde het land 4.850 kilogram. In 2021 steeg dit cijfer naar 5.694 kilogram, wat een geleidelijke toename van de exportvolumes van medicinale cannabis laat zien.

De belangrijkste ontvangers van de Portugese medische cannabisexport dit jaar waren Duitsland, dat de lijst aanvoerde met 1.678 kilogram, op de voet gevolgd door Polen, dat 1.589 kilogram ontving. Australië ontving 955 kilo.

Israël, voorheen een belangrijke importeur uit Portugal, importeerde in 2023 geen cannabis uit dat land en gaf de voorkeur aan Canada met 20.907 kilogram voor het fiscale jaar 2022-23. Canada wordt wereldwijd erkend als een grote exporteur van medicinale cannabisbloemen, met een stijging van bijna 50% in de export van april 2022 tot maart 2023, met een totaal van 59.986 kilogram.

PUBLICITE

Te midden van deze groei behoudt Portugal een sterke positie om uit te groeien tot een belangrijke producent van medicinale cannabis op Europese en wereldwijde schaal.

Groei in Portugal

In totaal heeft Infarmed vergunningen verleend aan 42 bedrijven voor medische cannabisactiviteiten, 8 meer dan in 2022. Daarnaast zijn nog eens 150 entiteiten bezig met het verkrijgen van een vergunning, wat duidt op een aanzienlijke toename van het aantal bedrijven dat op korte termijn betrokken is bij de Portugese cannabissector in het land. Alleen al dit jaar heeft Infarmed 76 nieuwe licenties verleend, die binnen één bedrijf voor elke specifieke activiteit kunnen worden gecumuleerd.

Het aantal licenties dat door Infarmed is verleend voor de teelt, productie, import, export en distributie van cannabis getuigt van de dynamiek van de markt. Op dit moment hebben 24 bedrijven een kweekvergunning, terwijl 15 zich bezighouden met de productie en bereiding van stoffen. 12 hebben groothandelsvergunningen en 32 mogen importeren en exporteren. Indrukwekkend is dat 17 van deze bedrijven GMP (Good Manufacturing Practice) certificering van de EU hebben.

Ondanks de aanzienlijke exportvolumes blijft medische cannabis zeer ontoegankelijk in Portugal. Slechts 524 verpakkingen van de enige beschikbare substantie, Tilray Flor Seca met 18% THC, zijn voorgeschreven aan Portugese patiënten.

PUBLICITE

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed