Connect with us

In Australië presenteren 3 staten hun plannen om cannabis te legaliseren

Gepubliceerd

on

Legalisering van cannabis in 3 Australische staten
Volg ons op Facebook

De leiders van drie Australische staten – Victoria, New South Wales en Western Australia – hebben op 20 juni tegelijkertijd wetsvoorstellen ingediend om de regulering van cannabis voor volwassenen te bevorderen.

PUBLICITE

Cannabis blijft illegaal onder de federale wetgeving in Australië, hoewel een groeiend aantal steden en staten het recreatieve gebruik van cannabis heeft gelegaliseerd.

Rachel Payne, parlementslid voor Victoria, Jeremy Buckingham, parlementslid voor New South Wales, en Brian Walker, parlementslid voor Western Australia, hebben in hun respectievelijke parlementen een driedelig wetsvoorstel ingediend dat een einde zou maken aan het cannabisverbod in die staten.

De Regulation of Personal Adult Use of Cannabis Bill 2023 zou volwassenen die legaal cannabis bezitten toestaan om het aan te bieden aan een andere volwassene in die rechtsgebieden. Alleen mensen van 18 jaar en ouder zouden toegang krijgen en de overtreding van het verkopen van cannabis zou niet veranderen.

De voorgestelde wetgeving zou volwassenen toestaan om thuis kleine hoeveelheden cannabis te bezitten en te kweken, vergelijkbaar met het wetsvoorstel van het Australian Capital Territory (ACT) dat in 2020 van kracht werd.

PUBLICITE

De wetgevende vergadering van het Australian Capital Territory (ACT) heeft historische maatregelen aangenomen die de weg vrijmaken voor het bezit en de kweek van cannabis door mensen van 18 jaar en ouder vanaf 31 januari 2020. De ACT was de eerste staat of territorium in het land die cannabis legaliseerde voor gebruik door volwassenen en is van plan om drugs verder te decriminaliseren.

Reactie van parlementsleden Legaliseer Cannabis

.
Verschillende parlementsleden van Legaliseer Cannabis juichten de aankondiging van het wetsvoorstel toe en zeiden dat ze gewoon deden wat hun kiezers wilden.

Het Victoriaanse parlementslid David Ettershank vertelde aan ABC Radio Melbourne dat Australiërs het erover eens zijn dat het tijd is om de cannabiswetten te hervormen. “De meerderheid van de Victorianen steunt de regulering van cannabis en velen gebruiken regelmatig cannabis,” zei hij.

Jeremy Buckingham, parlementslid voor de Legalise Cannabis Party NSW en voormalig parlementslid voor de Groenen, zei dat het de eerste gecoördineerde poging was om cannabis in het land te legaliseren.

PUBLICITE

“Het wetsvoorstel staat huishoudens toe om tot zes planten te kweken, die cannabis te geven en te delen, en de zaden te verhandelen,” zei Buckingham.

“De Groenen en Liberaal-Democraten steunen onze aanpak al… en nu is het tijd voor Labor om actie te ondernemen in WA, Victoria, NSW en nationaal,” voegde hij eraan toe.

Rachel Payne, parlementslid voor Legalise Cannabis Victoria, zei dat het wetsvoorstel de deelstaatregeringen “aan de goede kant van de geschiedenis zou zetten als het gaat om hervorming van de cannabiswetgeving”.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed