Connect with us

Politici roepen Europese Commissie op de weg vrij te maken voor continentale cannabishervorming

Gepubliceerd

on

Legalisering van cannabis in Europa

Leden van het Europees Parlement hebben de regelgevers van het continent opgeroepen om de weg vrij te maken voor een alomvattende hervorming van cannabis.

PUBLICITE

Voor het eerst in zijn geschiedenis hield het Europees Parlement een debat over cannabis tijdens een sessie getiteld “Legalisering van het persoonlijk gebruik van cannabis: uitwisseling van beste praktijken”.

Het evenement werd mede gesponsord door vier van de zeven belangrijkste Europese politieke blokken, die bijna 50% van de 705 verkozen leden van het Parlement vertegenwoordigen.

De bijeenkomst in Brussel werd voorgezeten door de Ierse Europarlementariër Luke Flanagan, die de volgende boodschap richtte aan de regelgevende instanties van de Europese Unie, namelijk de Europese Commissie.

“Ga uit de weg!”

“Het belang van deze bijeenkomst is niet zozeer wat we kunnen krijgen van de Europese Commissie, maar eerder om ervoor te zorgen dat ze niet in de weg lopen en dit proces belemmeren.”

PUBLICITE

“We hebben geen expertise op dit gebied, maar het lijkt erop dat de Commissie de macht heeft om obstakels in de weg te leggen van landen die dit proberen te doen.”

“Het beste wat we kunnen doen is ervoor zorgen dat we allemaal weten wat de Commissie ons vertelt – en dat het consistent is – zodat we allemaal precies weten wat er aan de hand is.”

“Als leden van het Europees Parlement kunnen we de wet niet direct veranderen, maar we kunnen er wel voor zorgen dat staten die deze weg willen inslaan dat zo gemakkelijk mogelijk doen.”

Het debat was mede georganiseerd door de Tsjechische politicus Mikuláš Peksa, voorzitter van de Europese Piratenpartij, die deel uitmaakt van het parlementaire blok Groenen/Europese Vrije Alliantie, samen met 73 Europarlementariërs.

PUBLICITE

De Socialisten en Democraten, het op een na grootste blok in het Parlement, met 143 leden uit 26 EU-landen, steunden het evenement ook. Het centrumrechtse blok, de Fractie Europese Conservatieven en Hervormers en het linkse blok, die samen ongeveer 100 leden hebben, gaven ook hun steun.

De hoorzitting werd toegesproken door sprekers uit Duitsland, Ierland en Tsjechië, die allemaal voorstellen overwegen om hun nationale cannabiswetgeving te hervormen.

Tomas Sadilek, die de Tsjechische regering helpt bij het opstellen van haar cannabiswetgeving, legde uit dat een meerderheid van de mensen in zijn thuisland voorstander is van hervorming, en wees op de inspanningen om een gereguleerde markt te creëren.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed