Connect with us

In het Verenigd Koninkrijk bereikt de eerste in het land gekweekte medicinale cannabis de handen van patiënten

Gepubliceerd

on

Releaf cannabis bloemen
Volg ons op Facebook

De Britse kweker van medicinale cannabis Glass Pharms heeft officieel zijn eerste oogst geleverd aan een Britse apotheek. Dit is de eerste keer sinds de legalisatie van medicinale cannabis dat een zelfgekweekt product beschikbaar is voor patiënten.

PUBLICITE

De lancering van in het VK geteelde medicinale cannabis markeert een belangrijke stap in de ontwikkeling van de markt, die lange tijd is belemmerd door de afhankelijkheid van geïmporteerde producten en de impact daarvan op de toeleveringsketens.

Releaf is een van de eerste apotheken die de eerste medicinale cannabis met de stempel ‘Made in Britain’ distribueert, maar Glass Pharms stuurt zijn product naar verschillende Britse klanten.

“Ons partnerschap met Glass Pharms betekent een nieuw tijdperk voor medische cannabis in het Verenigd Koninkrijk”, zegt Tim Kirby, directeur van Releaf.

“Door lokaal en duurzaam geteelde medicijnen op basis van cannabis aan te bieden, voorzien we niet alleen in een belangrijke onvervulde behoefte in de gezondheidszorg en verbeteren we de toegang voor patiënten, maar verminderen we ook onze impact op het milieu en ondersteunen we de binnenlandse industrie.”

PUBLICITE

Nationale levering

Door de strategische samenwerking met Glass Pharms zal Releaf nu een reeks eigen merkproducten voor medische cannabisbloemen aanbieden via zijn platform.

Glass Pharms heeft al lange tijd de ambitie om de binnenlandse markt te bevoorraden, vertelde Business of Cannabis eerder dit jaar dat het Verenigd Koninkrijk de eerste doelmarkt was, met name om “voorraadproblemen op te lossen” voor Britse patiënten.

“Wij geloven dat als de toeleveringsketen wordt vervangen en patiënten de kans krijgen om een betrouwbaar, reproduceerbaar en gestandaardiseerd medicijn te ontvangen dat werkt, dit een van de belangrijkste fricties van de industrie zelf wegneemt,” zei het bedrijf.

Om dit te bereiken, zegt Glass Pharms dat het een “continu productiemodel” heeft ontwikkeld, dat het mogelijk maakt om “elke week van het jaar” te oogsten, waardoor de toeleveringsketen aanzienlijk wordt verkort en het bedrijf verse bloemen kan leveren die voldoen aan “strenge normen” voor terpenen en cannabinoïden profielen.

PUBLICITE

Kirby vertelde Business of Cannabis: “Ik realiseerde me niet toen we hier in februari aan begonnen hoe kapot de toeleveringsketen was. Deze gesloten ecosystemen ondersteunen gewoon geen grootschalig bedrijf.”

“Het was een soort toevalstreffer. Vorige maand hebben we 40.000 pond terugbetaald aan patiënten omdat we ons handvest met betrekking tot levertijden niet hadden nageleefd. We zeiden dat we binnen zeven dagen zouden leveren, maar dat is niet gebeurd.”

“Het was precies op hetzelfde moment dat ik James en Mark van Glass Pharms ontmoette, die mijn mening over de hoofdoorzaak van de stagnatie in het VK deelden en letterlijk op het punt stonden hun eerste oogst binnen te halen.”

Hij vertelt verder dat Releaf ermee instemde om “zoveel mogelijk van hun eerste oogst” te kopen en een partner vond voor de opslag, afwerking en verpakking van het product van Glass Pharms in medische cannabisbloemen van het Releaf-merk.

“We hebben niet alleen het ecosysteem veiliggesteld in termen van aanvoer, maar we hebben ook de aanvoerketen gladgestreken in termen van hoe het product wordt gepresenteerd aan de patiënt.”

De twee partijen zijn naar verluidt een contract voor 12 maanden overeengekomen, waarbij Glass Pharms zijn continue groeicyclus zal gebruiken om “gedurende 16 weken” naar de verwachtingen van Releaf te groeien.

Glass Pharms CEO James Duckenfield voegt hieraan toe: “Patiënten zullen nu profiteren van een leveringszekerheid die voorheen ontbrak in een markt die afhankelijk is van import. De mogelijkheid voor artsen om herhaaldelijk hetzelfde product voor te schrijven was voorheen onzeker vanwege problemen met de toeleveringsketen. Ons continue oogstmodel zal helpen een einde te maken aan de voorraadtekorten die de ontwikkeling van dit veelbelovende therapeutische gebied in het Verenigd Koninkrijk hebben tegengehouden.”

“We zijn verheugd dat Releaf onze eerste klant is die onze bloem commercialiseert. Ze hebben een sterke focus op patiëntenervaring en een uitstekend eigen technologieplatform om dit te bereiken. Het gecombineerde aanbod is geweldig nieuws voor patiënten, vooral voor degenen die om het milieu geven.”

UK toeleveringsketen

Zoals gerapporteerd in Prohibition Partners’ European Cannabis Report: 9th Edition, is de Britse markt voor medicinale cannabis nu de op een na grootste in Europa en de belangrijkste aanjager van groei in de regio.

Ondanks deze groei en de uitzonderlijk hoge consumptie door Britse patiënten, blijven belemmeringen in de toeleveringsketen en import het potentieel beperken.

Source: Prohibition Partners European Cannabis Report: 9th edition

Source: Prohibition Partners European Cannabis Report: 9th edition

Het importeren van afgewerkte medicinale cannabisproducten is ook duur en zeer bureaucratisch. Producten kunnen alleen worden geïmporteerd op basis van brieven van ‘klinische behoefte’ van artsen, die specifieke productvereisten specificeren (d.w.z. specifieke hoeveelheden van specifiek genoemde producten), en alleen voor een periode van drie maanden.

Dit proces verhoogt de kosten van producten voor patiënten en vermindert de consistentie en beschikbaarheid van productleveringen.

Om aan de groeiende vraag te voldoen, hebben apotheken deze problemen omzeild door tussenproducten te importeren in plaats van eindproducten, en ervoor te kiezen om de laatste productiefasen in het VK uit te voeren.

Dit stelt hen in staat om medische cannabis te importeren die geclassificeerd is als Schedule I grondstof, die goedkoper en gemakkelijker het land in te brengen is dan een Schedule II eindproduct.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed