Connect with us

Jersey zou dit jaar kunnen debatteren over de decriminalisering van cannabis

Gepubliceerd

on

Debat over de decriminalisering van cannabis op Jersey

Het Kanaaleiland Jersey overweegt mogelijk de depenalisering van cannabis na een voorstel van sociaaldemocratisch parlementslid Tom Coles van de partij Reform Jersey.

PUBLICITE

Een verandering van perspectief

Jersey’s aanpak van cannabis is eerder dit jaar al geëvolueerd, met aanpassingen waardoor recidivisten met kleine hoeveelheden een boete kunnen krijgen in plaats van een rechtszaak.

Nu wil parlementslid Tom Coles verder gaan en ook persoonlijk gebruik toestaan. Ondanks het momentum delen niet alle ambtenaren van Jersey het standpunt van parlementslid Coles. Parlementslid Kevin Lewis maakt zich zorgen over het signaal dat van decriminalisering zou kunnen uitgaan en de gevolgen voor de volksgezondheid.

Parlementslid Coles wijst er daarentegen op dat decriminalisering van cannabis niet gelijk staat aan legalisering. Hij stelt ook praktische maatregelen voor zoals drugstests langs de weg, vergelijkbaar met die in het Verenigd Koninkrijk, om de risico’s van rijden onder invloed van cannabis te beperken.

Dit is niet de eerste keer dat het eiland zich over het onderwerp buigt. De verkiezingen van 2022 benadrukten het belang van cannabisbeleid, waarbij de meerderheid van de kandidaten een progressief standpunt over cannabis voorstond.

PUBLICITE

Chief Minister Lyndon Farnham blijft, hoewel hij nog geen besluit heeft genomen, openstaan voor decriminalisering in afwachting van voldoende bewijs. Minister van Volksgezondheid Tom Binet heeft zich uitgesproken voor het decriminaliseren van cannabis. Hij zei in 2022 dat een flexibelere houding ten opzichte van cannabisbezit “volkomen logisch” zou zijn.

Hoewel de steun voor decriminalisering groeit, blijven er uitdagingen. Zorgen over de mogelijke gevolgen voor de gezondheid en bredere maatschappelijke implicaties moeten verder worden overwogen. Ondertussen is het eiland bezig met de uitrol van zijn medische cannabisindustrie.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed