Connect with us

Legalisering van cannabis vermindert gebruik door jongeren, volgens een grote studie

Gepubliceerd

on

Legalisering van cannabis en gebruik door jongeren

In de afgelopen jaren heeft het debat over de legalisering van marihuana zich vaak toegespitst op de bezorgdheid over de mogelijke invloed ervan op het gebruik van psychoactieve stoffen onder jongeren.

PUBLICITE

Een gedetailleerd rapport van de American Medical Association (AMA) suggereert dat deze angsten ongegrond kunnen zijn. De studie, gepubliceerd in het tijdschrift JAMA Pediatrics, daagt de conventionele wijsheid uit en werpt een licht op de complexe relatie tussen cannabisbeleidshervorming en gedrag van adolescenten.

Overzicht van het AMA-onderzoek

Het AMA-rapport, geschreven door onderzoekers van Boston College en de University of Maryland at College Park, analyseerde gegevens van 47 Amerikaanse staten en bijna 900.000 adolescenten. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, toonde het onderzoek aan dat de legalisatie van volwassen cannabis en de opening van winkels niet leidde tot een toename van cannabisgebruik onder jongeren. Integendeel, er kwam een opmerkelijke trend aan het licht: meer jongeren gaven aan zich te onthouden van cannabis, alcohol en tapingproducten als gevolg van deze hervormingen.

De resultaten van de studie “versterken eerdere bevindingen dat het legaliseren en reguleren van cannabis voor volwassenen over het algemeen het gebruik van de stof onder jongeren niet doet toenemen”.

De longitudinale analyse door AMA onderzoekers benadrukt ook het belang van het onderzoeken van langetermijntrends in cannabisbeleid. In de loop der tijd laat het onderzoek een trend zien waarbij elk extra jaar legalisering van recreatieve cannabis wordt geassocieerd met een lagere waarschijnlijkheid van cannabisgebruik onder adolescenten. Evenzo werd de opening van cannabisdetailhandelsmarkten geassocieerd met een grotere waarschijnlijkheid van cannabisonthouding en e-sigaretgebruik onder jongeren.

PUBLICITE

Het onderzoek concludeert dat de legalisatie van cannabis en verbeterde regulering van de markt de toegang van jongeren tot psychoactief middelengebruik niet hebben vergemakkelijkt.

Naast deze bevindingen erkent het rapport enkele problemen met de beschikbaarheid van cannabis op retailmarkten. In het bijzonder verhoogden jongeren die al cannabis gebruikten de frequentie van hun gebruik na de opening van de kleinhandels, wat het belang onderstreept van interventies gericht op deze subgroep van adolescente gebruikers.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed