Connect with us

Kamala Harris weerlegt het idee dat cannabis een “gateway drug” is

Gepubliceerd

on

Kamala Harris en cannabis als toegangsdrug
Volg ons op Facebook

Tijdens een optreden op Jimmy Kimmel Live, ging de Amerikaanse vicepresident Kamala Harris in op het controversiële onderwerp van de herbeoordeling van cannabis en de bredere implicaties ervan. Ze maakte ook van de gelegenheid gebruik om een van de grootste mythes te ontkrachten die door voorstanders van het cannabisverbod worden gebruikt.

PUBLICITE

De gateway drug theorie ontkrachten

Kamala Harris verwierp resoluut de lang gekoesterde theorie dat cannabis een “gateway drug” is, een idee dat in het verleden de hoeksteen was van veel drugsbeleid.

“3Gedenk dat er een tijd was dat mensen zeiden ‘marihuana is een poortdrug’, en dat beleid was gedoemd te mislukken,” zei ze.

Deze visie komt overeen met een groeiende hoeveelheid onderzoek dat aangeeft dat cannabis niet leidt tot het gebruik van zwaardere middelen. In plaats daarvan, zei ze, moet de focus liggen op dringendere zaken zoals opioïdeverslaving en middelen voor geestelijke gezondheid.

PUBLICITE

De impact van herclassificatie beoordelen

Tijdens haar interview ging Harris ook in op het recente voorstel van de regering om cannabis te herclassificeren van lijst I naar lijst III van de Controlled Substances Act (CSA). Deze maatregel is weliswaar belangrijk, maar er heerst verwarring over de werkelijke impact op het strafrecht en de toewijzing van middelen.

Harris suggereerde dat de verandering een betere toewijzing van middelen om verslaving aan te pakken mogelijk zou maken. Het directe verband tussen herschikking en herverdeling van middelen is echter onduidelijk. Critici stellen dat hoewel herschikking onderzoeksbeperkingen kan versoepelen en mogelijk de manier verandert waarop cannabis wordt behandeld in het strafrechtelijk systeem, het niet inherent een mechanisme biedt voor het herbestemmen van middelen zoals Harris suggereerde.

Op een lichtere noot: de Kamala Kush

Op een meer humoristische noot nam het interview van mevrouw Harris een onverwachte wending toen ze hoorde dat een variëteit van cannabis naar haar was vernoemd, Kamala Kush. Haar verbaasde reactie en weigering om zich met het product bezig te houden, benadrukten een lichtere kant van een anders zeer serieuze discussie. “Echt waar? Echt waar? Dat wist ik niet,” lachte ze. Hoewel Jimmy Kimmel grapte dat ze het product cadeau had moeten krijgen, maakte Harris duidelijk dat ze “dat niet zou aanraken”.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed