Connect with us

Canopy Growth neemt Acreage Holdings over

Gepubliceerd

on

Canopy neemt Acreage over
Volg ons op Facebook

Het Canadese cannabisbedrijf Canopy Growth heeft dinsdag ingestemd met de overname van alle uitgegeven en uitstaande Klasse E-aandelen van Acreage Holdings, waarmee de weg is vrijgemaakt voor een volledige overname van het bedrijf.

PUBLICITE

Canopy heeft onlangs ook Wana Wellness en Jetty overgenomen, wat CEO David Klein in een persbericht omschreef als “belangrijke stappen voorwaarts en in lijn met de strategie die Canopy Growth heeft uitgestippeld”.

“Met de acquisitie van Jetty en twee van de drie business units van Wana laat Canopy USA zien over executiemogelijkheden te beschikken en we verwachten dat deze acties de groei en de realisatie van zakelijke synergieën in het hele operationele platform van Canopy USA zullen stimuleren”, aldus David Klein.

De afronding van de overname van Acreage is nog afhankelijk van de voorwaarden. Canopy zal ook de $99,8 miljoen aan uitstaande schuld van Acreage overnemen in ruil voor $69,8 miljoen in contanten en de vrijgave van ongeveer $30,1 miljoen dat was geblokkeerd onder de overeenkomst.

“We zijn verheugd over de voortgang van deze transactie nu er meer prioriteitsmarkten van Canopy USA beschikbaar komen voor volwassenen in het Middenwesten en het Noordoosten”, aldus David Klein.

PUBLICITE

Een andere Canopy overname – die van Mountain High Products, een distributeur van edibles – zal naar verwachting in de eerste helft van het fiscale jaar 2025 worden afgerond.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed