Connect with us

South Dakota stemt voor de derde keer over legalisering cannabis

Gepubliceerd

on

Volg ons op Facebook

De legalisatie van cannabis voor volwassen gebruik gaat in november naar de stembus voor de derde keer in South Dakota. Eerder deze week keurde Secretary of State Monae Johnson een maatregel goed waardoor de inwoners van South Dakota tijdens de algemene verkiezingen over het voorstel kunnen stemmen, meldde de Associated Press.

PUBLICITE

De beslissing werd genomen nadat een petitie voor het stemmen op het stembiljet meer dan 22.000 handtekeningen van geregistreerde kiezers had ontvangen, veel meer dan de vereiste 17.508 handtekeningen.

PUBLICITE

Als South Dakota voor het wetsvoorstel stemt, wordt cannabis voor volwassenen gelegaliseerd voor mensen van 21 jaar en ouder.

Hoewel het wetsvoorstel geen commerciële setting toestaat, legaliseert het wel het bezit van maximaal 2 ounce cannabisbloemen, 16 gram concentraten en de thuisteelt van maximaal zes planten.

In 2020 schreef South Dakota geschiedenis door de eerste staat te worden waar kiezers tegelijkertijd de legalisatie van recreatieve en medicinale cannabis goedkeurden. Het Hooggerechtshof van de staat verwierp echter de legalisatiemaatregel voor cannabis voor volwassenen na een beroep dat was ingediend door gouverneur Kristi Noem, op grond van een technische fout.

In 2022 verwierpen de kiezers een ander initiatief dat volwassenen zou hebben toegestaan om zelfgekweekte cannabis te bezitten en te consumeren, maar dat geen markt creëerde voor recreatieve cannabis.

PUBLICITE

Matthew Schweich, directeur van South Dakotans for Better Marijuana Laws, was opgetogen: “We zijn erg blij dat we ons hebben gekwalificeerd voor het stembiljet en zijn iedereen die onze petities heeft ondertekend, onze vrijwilligers, medewerkers en supporters enorm dankbaar. We kijken uit naar het stembiljet in november en hebben er alle vertrouwen in dat we opnieuw kunnen winnen en de wil van de mensen van South Dakota kunnen herstellen.”

NORML adjunct-directeur Paul Armentano benadrukte ook de sterke steun van de achterban voor legalisatie met de volgende woorden: “Het is een bewijs van de steun van de achterban voor legalisatie in South Dakota dat voorstanders succesvol waren in hun poging om de kwestie van legalisatie opnieuw aan de kiezers voor te leggen.”

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed