Connect with us

Luxemburg is op zoek naar een nieuwe leverancier van medicinale cannabis met een tekort

Gepubliceerd

on

Tekort aan medicinale cannabis in Luxemburg
Volg ons op Facebook

Jaren gaan voorbij en leveringsproblemen blijven bestaan. Het Luxemburg heeft nog steeds grote problemen met de levering van medicinale cannabis. Het probleem is nijpend geworden omdat twee van de drie soorten cannabisbloemen het hele jaar door tekorten hebben gekend.

PUBLICITE

Hoewel alle categorieën momenteel beschikbaar zijn, benadrukken deze onderbrekingen de productieknelpunten in deze relatief nieuwe sector. Deze situatie werd bevestigd door het ministerie van Volksgezondheid in antwoord op een parlementaire vraag van het lid van de Piratenpartij Sven Clement.

Het ministerie van Volksgezondheid schreef de leveringsproblemen toe aan terugkerende productieproblemen, een uitdaging die aanhoudt sinds de legalisering van medicinale cannabis in Luxemburg in juni 2018. Ondanks deze obstakels blijft de regering zich inzetten voor een stabiele aanvoer van medicinale cannabis voor patiënten die het nodig hebben.

Toekomstige maatregelen en aanbestedingsprocedure

Als reactie op de verstoringen in de aanvoer is de Luxemburgse overheid van plan om later dit jaar een aanbesteding te publiceren voor een nieuwe cannabisdistributeur. Het huidige contract met de leverancier loopt eind dit jaar af.

Het ministerie van Volksgezondheid analyseert momenteel mogelijke veranderingen in de manier waarop medische cannabis wordt verkregen, behandeld of gedistribueerd. Deze beoordeling is bedoeld om de rootoorzaken van knelpunten aan te pakken en de algehele efficiëntie van de toeleveringsketen te verbeteren. Het departement heeft nog niet aangegeven of het de huidige leverancier, die sinds 2021 bestaat, zal veranderen of een nieuwe contractant zal overwegen.

PUBLICITE

Historische achtergrond en politiek landschap

Medicinale cannabis is sinds juli 2018 legaal in Luxemburg, een ontwikkeling in de wetgeving waarvan velen hoopten dat deze de weg zou vrijmaken voor de decriminalisering van recreatief gebruik. Deze verwachting werd deels gevoed door de toezegging in 2018 van de coalitie DP-LSAP-Verts om recreatieve cannabis te legaliseren. De coalitie slaagde er echter alleen in een wet aan te nemen die het kweken van een beperkt aantal cannabisplanten thuis toestaat en de boetes voor het bezit van kleine hoeveelheden verlaagt.

Sindsdien is het politieke landschap veranderd met de nieuwe CSV-DP regering, die plannen voor volledige legalisatie van recreatieve cannabis heeft laten varen. Dit staat in contrast met buurland Duitsland, dat zijn cannabiswetten in april van dit jaar aanzienlijk heeft geliberaliseerd.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed