Connect with us

SQDC bracht 258,8 miljoen dollar naar Quebec in 2023

Gepubliceerd

on

Verkoopcijfers SQDC 2023
Volg ons op Facebook

De Société québécoise du cannabis (SQDC) heeft een solide financiële prestatie gerapporteerd voor het jaar dat eindigt op 30 maart 2024.

PUBLICITE

Volgens de laatste gegevens behaalde SQDC in 2023 een totale omzet van $662,1 miljoen met een nettowinst van $104,1 miljoen.

Belastinginkomsten en economische bijdragen

De economische impact van SQDC gaat verder dan de directe verkoop. De provincie rapporteerde 154,7 miljoen dollar aan belastinginkomsten uit de activiteiten van SQDC, inclusief verbruiks- en accijnsbelastingen, en droeg 62,6 miljoen dollar bij aan de federale schatkist.

In totaal bedroegen de bijdragen van SQDC aan de overheid van Quebec, inclusief netto-inkomsten en belastingen, $258,8 miljoen vergeleken met $232,7 miljoen vorig jaar.

Alle inkomsten uit verkoop en belastingen gaan naar het Ministerie van Financiën van Quebec. Deze middelen zijn specifiek bestemd voor preventie, cannabisonderzoek en het bestrijden van de negatieve effecten van het gebruik van psychoactieve stoffen.

PUBLICITE

Volume van verkoop en marktaandeel

In termen van productverkoop meldde het SQDC de verkoop van 122.478 kg cannabis tijdens het fiscale jaar, een stijging van 15% ten opzichte van de 106.626 kg die het jaar daarvoor werd verkocht. Het grootste deel van deze verkoop bestond uit gedroogde bloemen ( 97.918 kg) en andere cannabisproducten ( 24.560 kg).

Ondanks deze toename in verkoopvolume, vertegenwoordigde de legale markt in Quebec 62,8% van de totale cannabismarkt voor 2023-2024, een lichte daling ten opzichte van voorgaande jaren.

Het grootste deel van de omzet van SQDC werd gegenereerd door de fysieke winkels, met iets meer dan 40 miljoen dollar afkomstig van het online portaal. De organisatie heeft een goed gevestigd netwerk van 98 provinciaal beheerde winkels in heel Quebec, dat met 21 jaar de hoogste wettelijke leeftijd voor toegang tot cannabis in Canada heeft.

SQDC heeft verschillende initiatieven geïmplementeerd om de klantenservice te verbeteren, waaronder deuitbreiding van de bezorgzone tot 90 minuten en de introductie van nieuwe productaanbiedingen en formaten.

PUBLICITE

Suzanne Bergeron, die in 2023 aan de slag gaat als president en CEO, benadrukte de toewijding van de organisatie aan klanttevredenheid en naleving van het wettelijke kader; “Terwijl ons filialennetwerk nu goed gevestigd is in alle regio’s van Quebec, ben ik blij dat ik samen met onze toegewijde teams onze klanten – het hart van onze activiteiten – de ondersteuning, eenvoud, waar voor hun geld en keuze kan bieden waar ze naar op zoek zijn, en in overeenstemming met ons wettelijke kader.”

Strenge regelgeving en nieuwe producten

Quebec hanteert strikte regelgeving voor cannabisproducten. Alle verkochte producten moeten een THC-gehalte van maximaal 30% hebben, inclusief edibles, en de provincie staat geen thuisteelt van cannabis toe, behalve voor medische doeleinden. Quebec biedt ook een beperkt assortiment eetwaren en verbied momenteel cannabis vapes. Er zijn echter aanwijzingen dat dit standpunt in de toekomst kan veranderen.

Het jaarverslag zinspeelt op de mogelijkheid om de verkoop van vape pennen toe te staan om beter te kunnen concurreren met de illegale markt. Ondanks het verbod bleek uit een enquête van het SQDC in 2023 dat 31% van de cannabisgebruikers in Quebec cannabis vapes had gebruikt, tegenover 12% het jaar daarvoor, een trend die het SQDC zal moeten aangrijpen in zijn missie om de illegale markt om te vormen.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed