Connect with us

De legalisatie van cannabis in Canada heeft volgens Justin Trudeau geen negatieve reactie uitgelokt van de internationale gemeenschap

Gepubliceerd

on

Justin Trudeau, cannabis en internationale verdragen

In zijn toespraak op Mathieu Kassovitz’s onderzoek naar de verschillende cannabisregels over de hele wereld, zei de Canadese premier Justin Trudeau dat de angst voor een internationale terugslag na de legalisering van cannabis voor volwassenen in 2018 volledig ongegrond was. Een boodschap die niet onopgemerkt zal blijven bij landen die een cannabishervorming overwegen.

PUBLICITE

In het rapport besprak Justin Trudeau de baanbrekende stap van het land naar de legalisering van cannabis voor volwassenen, en beschreef het als een gemakkelijke overgang die plaatsvond in “15 minuten”, met weinig significante maatschappelijke veranderingen behalve een vermindering van de druk op het rechtssysteem.

“Waar we ons grote zorgen over maakten, was dat het ons buiten bepaalde internationale verdragen over drugsbestrijding zou plaatsen,” zei Trudeau.

“We vroegen ons af of Canada gestraft zou worden omdat het zich niet aan de verdragen houdt. Niemand vertelde het ons. Mensen keken met belangstelling naar wat we deden.”

“Het andere nadeel is dat er nog steeds werk aan de winkel is, maar er is niets negatief genoeg om te zeggen dat we het niet hadden moeten doen.”

PUBLICITE

De mogelijke schending van VN-verdragen, in het bijzonder de Enkelvoudige Conventie over Verdovende Middelen uit 1961, is de afgelopen jaren herhaaldelijk aangehaald als een obstakel voor cannabisliberalisering, hoewel experts manieren hebben laten zien om cannabis te legaliseren in overeenstemming met de verdragen.

Dit vermeende obstakel speelde een belangrijke rol bij de recente tegenslag in Duitsland voor zijn plannen om een commerciële markt voor volwassenen te lanceren, en blijft een belangrijke overweging voor het cannabisproject van Tsjechië, het laatste in Europa dat aanstuurt op een commerciële markt.

In de VS heeft de Drug Enforcement Agency (DEA), die momenteel de mogelijkheid onderzoekt om cannabis te herclassificeren als een Schedule III drug, zich al beroepen op internationale verdragen om te rechtvaardigen dat eerdere hervormingspogingen worden opgegeven.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed