Connect with us

Marokko onthult logo voor legale cannabisproducten

Gepubliceerd

on

Marokko onthult logo voor legale cannabisproducten

Een gezamenlijk besluit van de Marokkaanse minister van Binnenlandse Zaken en de minister van Industrie en Handel stelt een officieel logo in voor cannabisproducten bedoeld voor legaal gebruik.

PUBLICITE

Zoals aangekondigd in het officiële bulletin van 1 april 2024, introduceert het besluit een logo in de vorm van een embleem dat een hennepblad voorstelt, omgeven door een ornament, met daaronder het woord “CANNABIS” in hoofdletters.

De kleuren van het logo variëren van wit tot zwart, afhankelijk van de verpakking van het product.

Sinds de inwerkingtreding van het decreet moeten alle producten op de markt dit logo dragen, dat hun authenticiteit en kwaliteit certificeert. Overtredingen van deze wet kunnen leiden tot boetes variërend van 50 tot 5.000 dirham, zoals bepaald in artikel 47 van het decreet.

De goedkeuring van dit logo betekent een stap voorwaarts in de uitvoering van de nationale strategie om cannabis te legaliseren voor toegestaan gebruik en valt samen met de start van de export.

PUBLICITE

De eerste legale oogst van Marokkaanse cannabis bedroeg 294 ton, met een gemiddelde productie van 10 tot 27 kwintaal per hectare.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed