Connect with us

Marokko’s eerste legale cannabisoogst levert 294 ton op

Gepubliceerd

on

Cannabis oogsten in Marokko
Volg ons op Facebook

Marokko meldde dat zijn eerste legale oogst van hennep in 2023 294 ton bedroeg, een jaar nadat het land de teelt ervan en de export voor medicinale en industriële doeleinden goedkeurde.

PUBLICITE

Dit indrukwekkende cijfer, dat volgens ons het gewicht van de geoogste hele planten omvat, komt uit de toegestane gebieden van Chefchaouen, Taounate en Al Hoceïma. Deze eerste oogst werd volgens het Nationaal Agentschap voor de Regulering van Cannabisactiviteiten (ANRAC) uitgevoerd door 32 coöperaties met 430 boeren die 277 hectare beslaan.

Vorig jaar ontving het koninkrijk 54 exportvergunningen. Tot nu toe zijn er twee legale cannabisverwerkingseenheden operationeel en wachten twee andere op apparatuur, terwijl 15 cannabisproducten worden goedgekeurd voor medisch gebruik, voegde ANRAC eraan toe.

Dit jaar onderzoekt de toezichthouder aanvragen van 1.500 boeren die zich hebben georganiseerd in 130 coöperaties, voegde de ANRAC eraan toe, en meldde dat de teelt van Beldia, een lokale droogteresistente variëteit, deze maand is begonnen.

Marokko staat al lang bekend om zijn cannabis productie, met grote delen van de bergachtige Rif regio in het noorden van het land gewijd aan het gewas. Tot voor kort was het kweken van cannabis voor recreatieve doeleinden echter illegaal. Desondanks floreerde de cannabis industrie, zij het in de schaduw.

PUBLICITE

Legalisatie en regulering

De legalisatie van cannabisteelt in Marokko betekent een paradigmaverschuiving in de benadering van het land. Door de industrie te legaliseren en reguleren wil Marokko het inkomen van de boeren verhogen, de illegale drugshandel bestrijden en het potentieel van de wereldwijde cannabis markt aanboren. De maatregel is ook bedoeld om boeren te beschermen die al lange tijd afhankelijk zijn van cannabisteelt als hun belangrijkste bron van inkomsten.

Met de oprichting van legale cannabiscoöperaties kunnen boeren nu binnen een gereguleerd kader werken, wat eerlijke praktijken en economische stabiliteit garandeert. Daarnaast maakt de overgang naar legale teelt de weg vrij voor innovatie en diversificatie binnen de cannabis industrie, met een focus op medicinale en industriële toepassingen.

Marokko’s stap naar de legale teelt van cannabis weerspiegelt de bredere wereldwijde trend naar de legalisatie van cannabis. Landen zoals Duitsland, Luxemburg, Malta maar ook Zwitserland, hebben onlangs cannabis geheel of gedeeltelijk gelegaliseerd voor recreatieve doeleinden.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed