Connect with us

Limoneen kan de angst verminderen die soms wordt gevoeld bij het gebruik van cannabis

Gepubliceerd

on

Limoneen vermindert cannabisangst

Recent onderzoek, gefinancierd door het National Institute on Drug Abuse (NIDA), heeft aangetoond dat D-limoneen, een terpeen dat voorkomt in cannabis en verschillende citrusvruchten, sommige van de negatieve effecten van THC (tetrahydrocannabinol), het belangrijkste psychotrope bestanddeel van cannabis, kan verminderen.

PUBLICITE

De studie, beschreven in Drug and Alcohol Dependence, onthulde veelbelovende resultaten die suggereren dat D-limoneen (ook bekend als limoneen) THC-geïnduceerde gevoelens van angst en paranoia aanzienlijk kan verminderen wanneer het tegelijkertijd wordt toegediend.

De rol van D-limoneen in het verminderen van angst

Volgens het onderzoek rapporteerden deelnemers die D-limoneen naast THC verdampten verlaagde niveaus van angst en paranoia in vergelijking met degenen die alleen THC consumeerden. Het rapport wijst erop dat “angstachtige subjectieve effecten kwalitatief afnamen naarmate de dosis D-limoneen toenam”.

Het onderzoek draagt ook bij aan het begrip van het omgevingseffect van cannabis, een theorie volgens welke verschillende bestanddelen in de plant synergetisch samenwerken om de effecten ervan te moduleren. De auteurs van het onderzoek, van instellingen waaronder de Johns Hopkins University School of Medicine en de University of Colorado Anschutz Medical Campus, suggereren dat D-limoneen dit fenomeen illustreert door THC-geïnduceerde angst selectief te verminderen, waardoor de therapeutische index van cannabis wordt uitgebreid.

Implicaties voor medische behandeling en volksgezondheid

De implicaties van deze bevindingen kunnen nuttig zijn voor bepaalde gevallen van medisch cannabisgebruik en voor bredere initiatieven op het gebied van de volksgezondheid. Door specifieke componenten zoals D-limoneen te identificeren die het veiligheidsprofiel van cannabis kunnen verbeteren, willen de onderzoekers de ontwikkeling bevorderen van cannabinoïde-gebaseerde medicijnen die effectiever en veiliger zijn. Dit zou kunnen leiden tot de ontwikkeling van nieuwe formuleringen van op cannabis gebaseerde producten die zijn ontworpen om de therapeutische voordelen te maximaliseren en tegelijkertijd de bijwerkingen te minimaliseren.

PUBLICITE

De auteurs van het onderzoek wijzen op de noodzaak van verdere rigoureuze klinische studies om voordeel te halen uit deze bevindingen. Ze suggereren dat de ontwikkeling van cannabisproducten verrijkt met D-limoneen een eenvoudige strategie zou kunnen zijn om het therapeutische venster van medische cannabis, THC en terpenen uit te breiden, waardoor de risico’s van niet-medisch cannabisgebruik mogelijk worden verminderd.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed