Connect with us

Milo Yung, bedenker van Big Buddha Cheese, is overleden

Gepubliceerd

on

Volg ons op Facebook

Milo Yung, oprichter van zaadbank Big Buddha Seeds en later Big Buddha Family Farms, overleed plotseling in zijn slaap op 27 april.

PUBLICITE

Hij was een zeer gerespecteerd figuur in de cannabisindustrie, vooral bekend om zijn versie van Cheese, die de Britse markt overspoelde voordat hij zeeën en oceanen overstak. Yung’s passie voor het selecteren en kweken van unieke cannabissoorten bracht hem ertoe Big Buddha Seeds op te richten in 2002. In de loop der jaren heeft hij een reputatie opgebouwd voor het produceren van zaden van hoge kwaliteit die gewild zijn bij kwekers over de hele wereld. Zijn nalatenschap zal voortleven dankzij de ontelbare mensen die baat hebben gehad bij zijn werk.

Milo Yung laat een nalatenschap achter die de cannabisindustrie nog jarenlang vorm zal geven. Milo Yung was een pionier in de wereld van zaadbanken en creëerde soorten die een begrip zijn geworden voor zowel kwekers als verzamelaars. Een van zijn meest opmerkelijke prestaties was de ontwikkeling van de zaadversie van de legendarische Exodus Cheese kloon, die sindsdien is uitgegroeid tot een van de meest gewilde soorten ter wereld.

Big Buddha Cheese

Big Buddha Cheese verpakking

De geschiedenis van Big Buddha Seeds

Yung heeft zich toegelegd op het behouden en verbeteren van genetica. Volgens de legende verwierf Milo de beroemde snede Exodus in 2002. Hij gebruikte een hoogproductief Afghaans mannetje uit zijn collectie om te kruisen met een vrouwelijke Cheese-kloon. Milo verzamelde een aantal van deze zaden, stimuleerde hun ontwikkeling en selecteerde vervolgens met de hand een bijzonder robuust mannetje.

De originele stek die later bekend zou worden als ‘Exodus Cheese’ was gekweekt uit ‘Original Skunk’ zaden (ook bekend als Skunk #1), cultivars uit de collectie van Sam the Skunkman.

PUBLICITE

Na vijf generaties selecteren kreeg Milo eindelijk een versie van Cheese die een bijna perfecte replica was van de originele Exodus snede. In 2005 introduceerde Big Buddha Seeds het eerste commercieel verkrijgbare gestabiliseerde Cheese zaad. Dit was een doorbraak voor de cannabisindustrie, omdat het kwekers in staat stelde Cheese met meer gemak en consistentie te kweken.

Big Buddha Cheese wint High Times Cannabis Cup 2006

Het harde werk en de toewijding van Milo, die zichzelf “Big Buddha” noemde, wierpen uiteindelijk hun vruchten af.

In 2006 won Big Buddha Cheese de High Times Cannabis Cup voor beste indica en verstevigde daarmee haar plaats als een van ’s werelds populairste soorten. Milo’s nalatenschap leeft voort door zijn bijdrage aan de cannabisgemeenschap en zijn toewijding aan het perfectioneren van Cheese zal altijd herinnerd worden als een cruciaal moment in de cannabisgeschiedenis.

Zijn kweektechnieken hebben enkele van de meest gewilde soorten ter wereld voortgebracht en zijn zaadbank blijft een waardevolle bron voor kwekers en kwekers. Yung creëerde vele iconische soorten die vandaag de dag nog steeds populair zijn, waaronder de beroemde Chiesel, Blue Cheese en Buddha Haze.

PUBLICITE

Berichten stroomden binnen van over de hele wereld om zijn nagedachtenis te vieren.

https://www.instagram.com/p/Cryj6PmoYyO/

https://www.instagram.com/p/CryQXduIHV1/

https://www.instagram.com/p/CrznJXcOq-F/

 

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed