Connect with us

Hash koningin Mila Jansen ontvangt Emerald Cup lifetime achievement award

Gepubliceerd

on

De 19e jaarlijkse Emerald Cup Awards brengt op zaterdag 13 mei 2023 het beste en slimste op het gebied van Californische cannabis samen. Een van de meest legendarische activistische ondernemers van de wereldwijde cannabisgemeenschap, “Hash Queen” Mila Jansen, zal deelnemen aan de viering als winnaar van de Emerald Cup.

PUBLICITE

Een legendarische carrière

Mila Jansen, de Hash Queen, werd geboren in Liverpool op 5 december 1944. Halverwege de jaren 60 woonde ze in Amsterdam en in 1968 besloot ze met haar jonge dochter naar India te reizen. Ze keerden pas terug in 1988, toen Mila begon met het kweken van cannabis om zichzelf en haar groeiende gezin te onderhouden.

Nadat ze het maken van hasj in Afghanistan, Pakistan en India had geobserveerd, duurde het niet lang voordat Mila haar eigen hasj begon te maken. In 1994 vond ze het eerste mechanische droge zeefsysteem uit om de trichomen van al het plantmateriaal te scheiden: de Pollinator. Deze uitvinding leverde haar de bijnaam “Hash Queen” op, de koningin van de hasjiesj.

Later kwamen de Ice-O-Lator zakken en de Bubbleator, die allebei water en ijs gebruiken in het proces. Deze machines hebben mensen ook in staat gesteld om hun eigen hasj te maken. In 2013 organiseerde Mila de eerste Dab-a-doo, een wedstrijd voor droog zeven, ijshasj, extracten zonder oplosmiddelen en rosin. Sinds de lancering hebben er tot nu toe 36 Dab-a-doo-evenementen plaatsgevonden.

Als erkenning voor het decennialang wereldwijd promoten van cannabisteelt en ambachtelijk hasj maken, zal de Emerald Cup Jansen in 2023 de “Willie Nelson” (Lifetime Achievement) Award toekennen.

PUBLICITE

“Ik vind het geweldig om naar Richmond te komen om de Willie Nelson Award in ontvangst te nemen,” zei Mila Jansen over haar aanstaande onderscheiding. “Wat een eer om op deze manier geassocieerd te worden met een van mijn grote helden. Het is gewoon ongelooflijk, geweldig, verschrikkelijk geweldig!”

“Een blik op de verspreiding van oplosmiddelvrije concentraten op de cannabismarkt vandaag de dag – niet alleen hier in Californië en op de Emerald Cup, maar over de hele wereld – onthult de ongelooflijk positieve impact die Mila Jansen heeft gehad op de manier waarop mensen cannabis consumeren en ervan genieten,” zegt Tim Blake, oprichter en medeproducent van de Emerald Cup.

De Emerald Cup reikt ook ereprijzen uit in verschillende categorieën, waaronder de Emerald Cup Breeder’s Hall of Fame Award voor de gerenommeerde kweker Soma, maker van cultivars zoals NYC Sour Diesel en Amnesia Haze.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed