Connect with us

Naar de legalisatie van medicinale cannabis in Bosnië-Herzegovina

Gepubliceerd

on

Medicinale cannabis in Bosnië-Herzegovina

De kwestie van het legaliseren van cannabis voor medische doeleinden is een aandachtspunt geworden van de Parlementaire Vergadering van Bosnië-Herzegovina. Een onlangs georganiseerde conferentie, getiteld “Legalisering van cannabis voor medische doeleinden – hoe kan het proces worden versneld?”, bracht vertegenwoordigers van verschillende instellingen uit het hele land samen. De conferentie richtte zich op de complexiteit van het gebruik van cannabis voor medische doeleinden en onderzocht mogelijkheden om het legalisatieproces te stroomlijnen.

PUBLICITE

De dringende behoefte aan duidelijkheid over medicinale cannabis

Saša Magazinović, lid van het Huis van Afgevaardigden van de Parlementaire Vergadering van Bosnië en Herzegovina, is een van de belangrijkste voorstanders van meusre. Magazinović benadrukte het belang van legale toegang tot cannabis voor mensen met een invaliderende ziekte.

In zijn toespraak legde hij uit dat “we het hebben over een groot aantal mensen die lijden aan hevige pijn, auto-immuunziekten, kwaadaardige ziekten, neurologische aandoeningen… we hebben het over mensen van wie de levenskwaliteit aanzienlijk is veranderd.”

Magazinović prees de diversiteit van de deelnemers aan de conferentie, waaronder vertegenwoordigers van de ministerraad, parlementsleden, ministeries van Volksgezondheid, klinische centra, wetshandhavingsinstanties en verschillende openbare instellingen. Ondanks verschillende politieke oriëntaties is het gemeenschappelijke doel om het legale gebruik van cannabis voor medische doeleinden te vergemakkelijken.

Magazinović vestigde de aandacht op de verschillende wereldwijde ontwikkelingen rond cannabis en herinnerde eraan dat drie jaar geleden de Commissie voor verdovende middelen van de Verenigde Naties cannabis herclassificeerde en de medische eigenschappen ervan erkende.

PUBLICITE

Nataša Grubiša, directeur van het Bosnië en Herzegovina Agentschap voor Geneesmiddelen en Medische Hulpmiddelen, benadrukte ondertussen de nood aan duidelijke, kwaliteitsvolle en gecontroleerde geneesmiddelen. Mevrouw Grubiša uitte haar bezorgdheid over het gebrek aan informatie over de kwaliteit van de illegale cannabisproducten die momenteel verkrijgbaar zijn en zei: “Op dit moment weten we niet wat voor soort harsen onze patiënten krijgen, we weten niet hoe ze worden gedoseerd en hoe ze worden toegediend.”

Ze benadrukte dat het betreden van dit terrein niet alleen een kwestie van internationale verplichtingen is, maar ook een verplichting om ervoor te zorgen dat burgers veilige, effectieve en hoogwaardige geneesmiddelen krijgen.

Nediljko Rimac, minister van Volksgezondheid van de Federatie van Bosnië en Herzegovina, gaf een uniek perspectief vanuit zijn ervaring als voormalig chirurgisch oncoloog. De heer Rimac erkende het nut van cannabis bij het verlichten van ernstige pijn en bevestigde de steun van het Federale Ministerie van Volksgezondheid voor dit initiatief. Hij zei: “Het doel van het evenement van vandaag is om patiënten in staat te stellen de benodigde voorbereiding legaal te verkrijgen” meldt AA.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed