Connect with us

Nieuw-Caledonië staat het gebruik van industriële hennep op experimentele basis toe

Gepubliceerd

on

Experimenteren met hennep in Nieuw-Caledonië

De regering van Nieuw-Caledonië heeft onlangs toestemming gegeven voor de invoer, teelt, verwerking en uitvoer van industriële hennep.

PUBLICITE

Deze beslissing, die volgt op een proefperiode van 18 maanden, is een belangrijke stap in de zoektocht naar duurzame praktijken in de regio. De hennepvakbond van Nieuw-Caledonië, die al sinds 2022 voor deze mogelijkheid pleit, wil de mogelijke toepassingen van hennep onderzoeken, met name in de bouwsector.

Zoals gemeld door La 1ère, richt het experimentele initiatief zich op de productie van lichtgewicht beton, waarbij hennep wordt verwerkt in slakken uit de nikkelindustrie. Frédéric Gérard, voorzitter van de Nieuw-Caledonische hennepbond, legt uit dat er vier zaadvariëteiten zijn aanbevolen door Frankrijk, Europa’s grootste hennepproducent. Deze zaden zullen rigoureus getest worden door technici van het New Caledonia Development Agency om er zeker van te zijn dat ze compatibel zijn met de klimaat- en bodemomstandigheden in de regio.

De Nieuw-Caledonische regering hoopt de volledige veelzijdigheid van hennep te benutten. Alle delen van de hennepplant, inclusief zaden, stro, vezels en stof, kunnen worden gebruikt in verschillende sectoren, zoals cosmetica, voedselproductie, textiel en de bouw. Het potentieel strekt zich zelfs uit tot industrieën als kunststoffen en meststoffen.

Frédéric Gérard benadrukt de economische en ecologische beweegredenen achter dit initiatief. Stijgende vrachtkosten en de aanstaande implementatie van een koolstofvoetafdruk in de bouw tegen 2030 in Frankrijk en 2050 in Polynesië en Nieuw-Caledonië, zijn allemaal redenen om de lokale hennepproductie te ontwikkelen. Frédéric Gérard suggereert dat Nieuw-Caledonië de kans heeft om een leidende rol te spelen in deze verandering door zich aan te sluiten bij de wereldwijde trends naar duurzame, milieuvriendelijke alternatieven.

PUBLICITE

Om het succes van dit baanbrekende project te garanderen, is de New Caledonian Hemp Union actief in gesprek met potentiële economische partners. Tijdens voorlichtingsbijeenkomsten in januari komen boeren en industriëlen bijeen om de verschillende aspecten van hennepteelt, verwerking en toepassingen in verschillende industrieën te bespreken.

Hoewel de nadruk ligt op industrieel gebruik, werkt de hennepunie ook aan een ontheffing voor het gebruik van hennep voor medische doeleinden. Dankzij een recente weigering van de overheid blijft Frédéric Gérard optimistisch, verwijzend naar de brede toepassing en welbekende deugden van Cannabis. De vakbond is van plan zijn inspanningen voort te zetten met een wetenschappelijke aanpak, met als doel alle zorgen en misvattingen rond het medisch gebruik van hennep weg te nemen.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed España

Newsweed is het eerste Franse medium voor legaal en wereldwijd cannabisnieuws - © Newsweed