Connect with us

Onderzoekers willen psilocybine en cannabis combineren in één medische behandeling

Gepubliceerd

on

Medicijnen met paddenstoelen en cannabis

Het bedrijf, CaaMTech, ontving zijn eerste patent ter ondersteuning van het onderzoek in 2021. Een woensdag gepubliceerd artikel op de Greenstate website legt uit dat het bedrijf “farmaceutische geneesmiddelen ontwikkelt voor psychische aandoeningen zoals depressie en obsessieve-compulsieve stoornis” en “momenteel de therapeutische waarde van psilocybine in combinatie met cannabinoïden onderzoekt”.

PUBLICITE

“Door zijn onderzoek heeft CaaMTech derivaten van psilocybine, cannabinoïden en terpenen geïsoleerd”, zegt Greenstate.

Psychedelica en cannabinoïden activeren

Andrew Chadeayne, oprichter en CEO van CaaMTech, zei dat “het vanaf de eerste dag het doel van het bedrijf is geweest om zoveel mogelijk van de wetenschappelijke innovatie van CaaMTech te integreren in de intellectuele eigendomsportefeuille terwijl we de volgende generatie psychedelische drugs ontwikkelen”.

“De acceptatie van onze eerste patentaanvraag was een frisse wind voor het team dat de afgelopen vier jaar gestaag heeft gewerkt om het tot de eindstreep te brengen,” zei Chadeayne in de aankondiging. “Met honderden aanvragen die nog verwerkt moeten worden, is dit een uitstekende start.”

“Sterke patentbescherming en fundamenteel onderzoek geven onze medicijnen de basisondersteuning die ze nodig hebben om door klinische tests te komen en FDA-goedgekeurde medicijnen te worden,” voegde hij eraan toe.

PUBLICITE

De “samenstellingen en methoden die een psilocybine derivaat bevatten” hebben (onder andere) betrekking op de synergetische modulerende effecten van cannabinoïden op serotonine receptor activatie wanneer toegediend in combinatie met een serotonine agonist. Eenvoudiger gezegd, CaaMTech heeft aangetoond dat cannabinoïden synergetisch werken met psychedelische tryptamines om hun effecten te produceren. Hiermee heeft CaaMTech het potentieel aangetoond van twee drugs waarvan de Amerikaanse federale overheid ooit verklaarde dat ze ‘geen bekende medische waarde’ hadden, om enkele van ’s werelds moeilijkste geestelijke gezondheidsproblemen te behandelen.

In de aankondiging staat dat “de kennisgeving van toelating [van het US Patent and Trademark Office (USPTO)] een keerpunt is voor de afdeling intellectueel eigendom van CaaMTech, die sinds de indiening in 2017 meer dan 100 extra patentaanvragen heeft ingediend.”

“Toelating is de laatste horde in het onderzoeksproces voordat een patent wordt toegekend”, aldus de verklaring.

Sinds het patent in 2021 werd goedgekeurd, meldt Greenstate dat “CaaMTech onder andere resultaten heeft gedeeld met betrekking tot 4-PrO-DMT als een nieuw synthetisch alternatief voor psilocybine.”

PUBLICITE

“Afzonderlijke inspanningen kunnen dit werk aanvullen, zoals de onderzoeksenquête van SABI Mind over een groot aantal onderwerpen, zoals de algemene acceptatie of afkeer van synthetische alternatieven voor verbindingen zoals psilocybine. Deze maatregelen, samen met het beleidswerk, creëren bredere paden voor patiënten die op zoek zijn naar betrouwbare, wetenschappelijk onderbouwde psychedelische therapieën,” meldde de media.

Het ontwikkelen van een behandeling zal niet gemakkelijk zijn vanwege “serieuze obstakels bij het maken van een combinatieverbinding”.

“Cannabinoïden en psychedelica werken op verschillende receptoren in de hersenen. Cannabinoïden zoals THC binden voornamelijk aan de CB1 cannabinoïde receptor; CBC bindt voornamelijk aan de CB2 receptor. Psychedelica zoals psilocybine binden voornamelijk aan de serotonine 5-HT2A receptoren,” aldus het tijdschrift.

“Maar onderzoek heeft aangetoond dat de cannabinoïde CBD zich kan binden aan serotonine en dat, wanneer serotonine wordt gecombineerd met een CB2 cannabinoïde receptor, de combinatie van de twee dingen kan doen die geen van beide receptoren alleen kan doen…. Aangemoedigd door het potentieel van de gecombineerde verbinding, is de medische cannabisgemeenschap steeds enthousiaster. Er is bijvoorbeeld ontdekt dat cannabis in combinatie met psychedelica tumoren bij borstkanker aanzienlijk kan verminderen.”

CaaMTech, gevestigd in Issaquah, Washington, profileert zichzelf als “het eerste bedrijf dat zich richt op het ontdekken van medicijnen en het optimaliseren van leads, gericht op het ontwikkelen van psychedelische medicijnen die voldoen aan de standaarden van de moderne geneeskunde”.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed