Connect with us

Nepalese regering gaat de teelt van medicinale cannabis bestuderen

Gepubliceerd

on

Cannabis in Nepal
Volg ons op Facebook

De Nepalese minister van Financiën Prakash Sharan Mahat zei tijdens de aankondiging van de begroting voor het fiscale jaar 2023-24 in het parlement dat de regering de mogelijkheid onderzoekt om cannabis te kweken voor medische doeleinden.

PUBLICITE

Het nieuws, gemeld door The Himalayan, volgt op het pleidooi van Gandaki Chief Minister Surendra Raj Pandey om cannabis te legaliseren en lokaal alcohol te produceren.

Pandey stelde voor dat als cannabis medische waarde heeft, het als medicijn moet worden behandeld. Hij voegde eraan toe dat het kweken van hennep en de lokale productie van alcohol kunnen worden gebruikt om de economie te stimuleren en banen te creëren, maar erkende dat hiervoor besprekingen met de centrale overheid nodig zijn om de juiste wetgeving in te voeren.

“Cannabis is verboden onder de federale wetgeving. Het is echter noodzakelijk om een debat te voeren”, zei hij, “als het ook als medicijn kan worden gebruikt, vinden we dat we de teelt ervan moeten heroverwegen”.

De legalisatie van cannabisproductie in Nepal is een onderwerp waar al jaren over wordt gedebatteerd. Het land staat bekend om zijn inheemse cannabissoorten en lokale producten zoals charas, die beschouwd worden als een van de beste hashes ter wereld.

PUBLICITE

Wat is de legale status van cannabis in Nepal?
Hoewel Nepal al enige tijd overweegt om cannabis te legaliseren, heeft het nog geen stappen in deze richting ondernomen. Cannabis is sinds 1976 illegaal in dit Zuidoost-Aziatische land, ook al wordt het al lange tijd gebruikt in de Ayurvedische geneeskunde en als een heilig offer aan de hindoegod Shiva.

Vóór het verbod van 1976 waren er in Nepal door de overheid toegestane winkels in ‘Freak Street’, genoemd naar de zogenaamde hippies. In die tijd reisden duizenden toeristen af om verschillende soorten hasj te bemachtigen, die vervolgens werden verscheept naar Europa of de Verenigde Staten.

“Het is niet te rechtvaardigen voor een arm land als het onze om cannabis als drug te behandelen,” vertelde de minister van gezondheid van Nepal, Birodh Khatiwada, vorig jaar aan AFP. “Onze mensen worden gestraft… en onze corruptie neemt toe door de smokkel, omdat we de beslissingen van ontwikkelde landen volgen die alleen maar doen wat ze willen.”

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed