Connect with us

Ook in Canada wordt het THC-gehalte van producten “opgeblazen”

Gepubliceerd

on

THC-etikettering in Canada

In Canada geven veel legale cannabisproducten een te hoog THC- en CBD-gehalte aan. Verschillende onderzoeken, waaronder die uitgevoerd door twee laboratoria en een cannabisproducent, laten een significante discrepantie zien tussen de claims op het etiket en de werkelijke potentie, waarbij sommige producten tot 20% minder THC bevatten dan geadverteerd.

PUBLICITE

Deze onjuiste voorstelling van de potentie heeft geleid tot bezorgdheid onder experts uit de industrie. Borna Zlamalik, Senior Vice President of Innovation and Research & Development bij OrganiGram Holdings Inc. in Moncton, New Brunswick, zegt dat sommige cannabisbedrijven hun monsterprocedures opzettelijk manipuleren om hun producten in een zo goed mogelijk daglicht te stellen.

Het gebrek aan gestandaardiseerde testmethoden en overheidstoezicht heeft bijgedragen aan dit probleem. Critici beweren dat producenten selectief monsters nemen en producten verwerken, zodat ze niet nauwkeurig hele batches vertegenwoordigen. Er zijn ook beschuldigingen van frauduleuze testtechnieken die worden gebruikt door sommige cannabis testbedrijven om THC resultaten op te blazen.

Health Canada heeft deze zorgen erkend en onderzoekt klachten over onnauwkeurige etikettering. In juli is een gegevensverzamelingsprogramma gestart om productresultaten te vergelijken met claims over de werkzaamheid, waarbij naleving en handhavingsmaatregelen worden beloofd waar nodig om gezondheids- en veiligheidsrisico’s te beperken.

Dit probleem is de afgelopen jaren verergerd, met cannabisproducenten en laboratoria die strijden om marktaandeel in een context van verzadiging. Klanten vertrouwen steeds meer op prijs en potentie om zich te onderscheiden, wat heeft geleid tot een toename van de gemiddelde potentie van producten. Deze trend heeft geleid tot financiële verliezen voor bedrijven als OrganiGram, omdat consumenten kiezen voor concurrerende producten met een hogere geadverteerde werkzaamheid.

PUBLICITE

Supra Research and Development, een testlaboratorium uit Kelowna, testte 46 gedroogde bloemproducten en ontdekte dat geen enkel product voldeed aan de geadverteerde THC-niveaus, waarbij de meeste producten meer dan 20% lager waren. Een soortgelijke test, uitgevoerd door High North Labs in Vaughan, Ontario, toonde aan dat geen van de producten de aangegeven potentie haalde, waarbij de meerderheid minstens 5% onder de aangegeven hoeveelheid zat.

Deze discrepanties hebben geleid tot de roep om gestandaardiseerde analyseprotocollen binnen de industrie om nauwkeurigheid en consistentie te garanderen. Health Canada onderzoekt al het idee om THC variabiliteitslimieten vast te stellen voor gedroogde cannabis, zoals die momenteel bestaan voor extracties, cannabis cosmetica of edibles.

In de VS heeft academisch onderzoek bevestigde beweringen over inflatie van THC-gehalte, waarbij de etiketten van 80% van de cannabisproducten in sommige gevallen het THC-gehalte met minstens 15% overschatten. De cannabisregulator van Michigan is begonnen met controles van producten die meer dan 28% THC bevatten, terwijl de staat Washington laboratoria heeft gesloten die overdreven resultaten produceerden.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed