Connect with us

92% van de illegale cannabis in Canada bevat pesticiden

Gepubliceerd

on

Illegale cannabis en pesticiden in Canada

Een recent onderzoek gepubliceerd in het Journal of Cannabis Research heeft de omvang van pesticiden in illegale en legale cannabis in Canada onthuld.

PUBLICITE

In “High levels of pesticides found in illicit cannabis inflorescence compared to licensed samples in Canadian study using expanded 327 pesticides multiresidue method” vergeleken de onderzoekers 36 monsters van cannabis uit apotheken met een vergunning en 24 uit de illegale handel (die in beslag waren genomen door de wetshandhaving en in 2021 waren ingediend bij Health Canada en getest in een laboratorium).

De onderzoekers zochten naar sporen van 327 verschillende pesticiden in de monsters en vonden dat veel van de illegale cannabismonsters schadelijke chemicaliën bevatten.

“Pesticiden werden gedetecteerd in 92% van de Canadese illegale monsters van cannabisbloeiwijzen, waarbij 23 unieke actieve ingrediënten van pesticiden werden gekwantificeerd”, legt het onderzoek uit. “Vier pesticiden en synergisten: myclobutanil, paclobutrazol, piperonylbutoxide en pyrethrinen, werden met een hoge samplefrequentie gedetecteerd, variërend van acht tot 17 keer in een totaal van 24 illegale monsters.”

Ze merkten ook op dat één illegaal monster negen bestrijdingsmiddelbestanddelen bevatte, maar dat illegale monsters gemiddeld 3,7 verschillende bestrijdingsmiddelen bevatten, waarbij 87% meer dan één bestrijdingsmiddel bevatte.

PUBLICITE

De onderzoekers gaven een tabel die liet zien welke pesticiden werden aangetroffen in legale en illegale monsters. Slechts 6% van de legale monsters testte positief op pesticiden, waaronder alleen dichlobenil en myclobutanil.

Tot slot merken ze op dat studies van deze aard nog niet gebruikelijk zijn. “Voor zover de auteurs weten, is deze studie de enige diepgaande multi-residu analyse van pesticiden die pesticiden vergelijkt in legale en illegale cannabismarkten in een nationaal rechtsgebied waar cannabis is gelegaliseerd,” concludeert de studie.

“Hoewel dit een klein onderzoek is, ondersteunen onze resultaten de boodschap van de Canadese overheid dat de consumptie van illegale producten kan leiden tot schadelijke effecten en andere ernstige schade. Tests uitgevoerd op illegale cannabis onthulden de aanwezigheid van verontreinigende stoffen zoals pesticiden en onaanvaardbare niveaus van bacteriën, lood en arseen.”

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed