Connect with us

Washington, de derde Amerikaanse staat die een wet aanneemt over handel tussen staten in cannabis

Gepubliceerd

on

Volg ons op Facebook

De gouverneur van de staat Washington, Jay Inslee, heeft een wet ondertekend die de handel in cannabis tussen staten toestaat, hoewel dit alleen mogelijk zal zijn als er een verandering komt in het federale beleid.

PUBLICITE

Voordat hij de wet ondertekende, drong Jay Inslee er bij het Congres op aan om de nationale cannabiswetgeving te moderniseren. Hij zei dat federale legalisatie “onze goed gereguleerde cannabisindustrie zou helpen concurrerend te blijven en tegelijkertijd te voldoen aan de normen voor volksgezondheid en veiligheid”.

Hij grapte ook dat de staat Washington een “pony express naar het oosten nodig heeft om de boodschap naar Washington D.C. te krijgen, dus als iemand snelle paarden heeft, zet ze dan hier aan het werk”.

Als de maatregel wordt aangenomen, kan de gouverneur overeenkomsten sluiten met andere staten waar cannabis legaal is, zodra er een federale hervorming is “die de interstatelijke overdracht van cannabis toestaat” of een mededeling van het federale Ministerie van Justitie “die de handel in cannabis over staatsgrenzen heen toestaat of gedoogt”.

Met deze ondertekening kunnen de drie westelijke kuststaten nu de import en export van cannabis binnen hun grenzen toestaan. Oregon was de eerste staat die de stap zette in 2019, gevolgd door Californië vorig jaar.

PUBLICITE

Washington’s wetsvoorstel stelt dat als aan een van de twee federale voorwaarden wordt voldaan, toezichthouders van de staat verplicht zijn om schriftelijke kennisgeving te doen van de beleidswijziging, evenals van eventuele “wettelijke wijzigingen die nodig zijn om de verkoop, levering en ontvangst van cannabis” van bedrijven buiten de staat toe te staan.

In Californië kan de procureur-generaal van de staat de invoering van de interstatelijke handel in cannabis in gang zetten, ongeacht federale overwegingen. In januari vroegen toezichthouders aan procureur-generaal Rob Bonta om deze richtlijnen op te stellen.

In het geval van federale legalisatie van cannabis in de VS, zullen toezichthouders de nodige regels moeten aannemen voor de import en export van cannabis. De bevoegdheid om overeenkomsten te sluiten met andere staten ligt echter uitsluitend bij de gouverneur van elke staat.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed