Connect with us

Holigram en Paradise Seeds bundelen krachten om legale cannabis in Nederland te testen

Gepubliceerd

on

Paradijszaden en Holigram

Twee Nederlandse bedrijven, waarvan de wortels in de cannabisindustrie gaan terug tot begin jaren negentig, hebben hun samenwerking aangekondigd als onderdeel van het Dutch Coffeeshop Experiment, het legale cannabisexperiment in Nederland.

PUBLICITE

Zaadbank Paradise Seeds wordt hiermee de officiële genetische partner van Holigram, een van de tien goedgekeurde producenten die door de Nederlandse overheid zijn geselecteerd om coffeeshops te voorzien van legale cannabis als onderdeel van het landelijke experiment dat in 2024 zal plaatsvinden.

Paradise Seeds zal Holigram voorzien van “in-house” genetische variëteiten zoals Dutch Dragon, Jacky White en Wappa, evenals nieuwere variëteiten. Holigram, de enige producent die toestemming heeft om Paradise Seeds genetica te gebruiken als onderdeel van dit ‘experiment’, richt zich op de grootschalige teelt van hoogwaardige organische cannabis in een ultramoderne productiefaciliteit van 8.000 m².

“Partnerschap brengt Nederlandse cannabis pioniers samen”

Het partnerschap brengt twee entiteiten samen die al sinds het begin van de jaren negentig betrokken zijn bij de Nederlandse cannabisindustrie. Samen hebben ze bijgedragen aan de ontwikkeling van de industrie op het gebied van genetica en voedingsstoffen.

Patrick Stevens, Sales Director van Holigram, beschrijft de aankondiging als het samenkomen van twee belangrijke spelers in de geschiedenis van de Nederlandse cannabisindustrie: Luc Krol, eigenaar van de genetische zadenbank Paradise Seeds, en Jetze de Raad, oprichter van Biobizz meststoffen en nu hoofd van de Nederlandse LP Holigram.

PUBLICITE

“Jetze en Luc hebben de afgelopen drie decennia Nederlandse bedrijven geleid die een enorme verandering in de cannabisindustrie teweeg hebben gebracht. Het is dus fantastisch, en helemaal passend, dat hun paden elkaar nu eindelijk kruisen en ze hun krachten bundelen in dit Nederlandse legale experiment.”

Luc Krol is de oprichter van Paradise Seeds, een cannabis genetische zaadbank in eigendom van kwekers, die volgend jaar 30 jaar bestaat. Hij heeft ook de Medical Cannabis Bike Tour Foundation opgericht, die momenteel een klinisch onderzoek financiert naar het gebruik van medicinale cannabis bij de behandeling van kanker in Spanje.

Jetze de Raad richtte in 1992 het biologische meststoffenbedrijf Biobizz op. In 2015 richtte hij Laboraad op, een onderzoeks- en advieslaboratorium dat streeft naar innovatie op het gebied van duurzaamheid in de tuinbouw- en landbouwsector. Hij is al lange tijd voorstander van een legale cannabisketen in Nederland en richtte Holigram op, dat in 2021 een Nederlandse proefvergunning voor coffeeshops kreeg.

Jetze’s ondernemersverleden ligt ten grondslag aan de focus van Holigram op duurzaamheid. De cannabis zal 100% biologisch zijn en de kweeklocatie is gebouwd om deze aanpak te versterken. Het gebouw bevat geen (aard)gas, maakt gebruik van zonnepanelen en energiezuinige LED’s en heeft een waterrecyclingsysteem.

PUBLICITE

Bewezen genetica

Patrick Stevens legt uit dat de waarde van het gebruik van de genetica van Paradise Seeds ligt in de betrouwbaarheid van de cannabisvariëteiten, die gedurende vele jaren zijn gestabiliseerd, wat zorgt voor consistentie van het product in de kweek en de ervaring van de eindconsument.

Hoewel Paradise ook nieuwere soorten levert die de ‘Californische’ trend weerspiegelen, zorgt de aanwezigheid van ‘klassieke’ genetica zoals Wappa, Dutch Dragon en Original White Widow in kruisingen met de Amerikaanse Gelato en Cookies soorten voor extra stabiliteit. “Het beste van twee werelden”, zegt Patrick.

Luc Krol zegt: “Paradise Seeds is ontstaan uit de Amsterdamse coffeeshopscene in de jaren negentig. Daar wisselde ik zaden uit met reizigers uit Azië en Amerika om mijn collectie op te bouwen en de eerste genetische variëteiten voor Paradise Seeds te ontwikkelen.”

“Het was ook in deze coffeeshops dat het eindproduct werd getest en de feedback overtuigde me om me fulltime aan het kweken te wijden. Ik ben dus erg blij dat Paradise Seeds-variëteiten terug zijn in de coffeeshops. Het is ook een voorrecht om met Holigram samen te werken. Jetze en ik werken natuurlijk al vele jaren samen en we hebben de industrie drastisch zien veranderen. Het is erg spannend om betrokken te zijn bij dit legale initiatief in ons eigen land, Nederland”.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed