Connect with us

Philip Morris neemt cannabisverdamperfabrikant Syqe Medical over voor 650 miljoen dollar

Gepubliceerd

on

Philip Morris neemt Syqe Medical over

Philip Morris, de internationale tabaksgigant, neemt het Israëlische bedrijf Syqe Medical over in een deal ter waarde van 650 miljoen dollar, zo heeft Calcalist vernomen. Het belangrijkste product van Syqe is een inhalator met dosering om pijn te behandelen met behulp van cannabisdamp.

PUBLICITE

De deal omvat verschillende fasen. Philip Morris zal eerst 120 miljoen dollar investeren om het proces van het verkrijgen van goedkeuring van de FDA voor de inhalator van Syqe te ondersteunen. Als de goedkeuring wordt verkregen na succesvolle klinische tests, zal Philip Morris alle aandelen van het Israëlische bedrijf kopen voor 650 miljoen dollar.

De transactie zal worden uitgevoerd via de dochteronderneming Vectura van Philip Morris, die gespecialiseerd is in inhalatoren.

Philip Morris had in 2016 al 20 miljoen dollar geïnvesteerd in Syqe.

De overname van Syqe is een van de grootste deals op het gebied van medische technologie in Israël in de afgelopen jaren. Als de waardering van 650 miljoen dollar wordt bereikt, zal Syqe een van de tien grootste cannabisbedrijven ter wereld worden, in navolging van Tilray en Aurora.

PUBLICITE

Deze exit is erg belangrijk voor alle investeerders in Syqe, aangezien de totale investering in het bedrijf tot nu toe slechts 80 miljoen dollar bedraagt. De oprichter en CEO van het bedrijf, Perry Davidson, heeft een relatief groot belang in het bedrijf, meer dan 10%.

Opgericht in 2011 door Davidson, die CEO blijft, bezit Syqe ongeveer 120 patenten die het resultaat zijn van meer dan acht jaar ontwikkeling. De belangrijkste innovatie van de inhalator van Syqe is het gebruik van ruwe cannabisbloemen in plaats van verwerkte producten, en de mogelijkheid om een exacte dosis te meten voor de patiënt, gericht op een minimale effectieve dosis.

Voorlopig is de inhalator van Syqe verkrijgbaar in Israël en Australië, wat relatief kleine markten zijn. De belangrijkste doelmarkt van Syqe ligt daarom buiten Israël, en het goedkeuringsproces van de FDA in de VS zou een cruciale stap zijn. Als Syqe succesvol is, zou het het eerste bedrijf ter wereld zijn dat goedkeuring van de FDA krijgt voor het gebruik van ruwe cannabisbloesems als medicijn.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed España

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed