Connect with us

Wetenschappers identificeren een cannabisvariëteit die resistent is tegen HLVd

Gepubliceerd

on

De Hop latent viroid (HLVd), een viroïde die wereldwijd voorkomt in hop maar die zich de afgelopen jaren heeft verspreid naar cannabis, blijft gewassen bedreigen.

PUBLICITE

SFGate meldt echter dat wetenschappers van Medicinal Genomics, een in Massachusetts gevestigd bedrijf, een cannabissoort, Jamaican Lion, hebben waargenomen die gedeeltelijk resistent lijkt te zijn tegen HLVd en paars kleurt in zijn strijd tegen de viroïde.

Kevin McKernan, wetenschappelijk directeur van Medicinal Genomics, presenteerde de studie “Hop Latent Viroid deelt een 19 nucleotide sequentie met Cannabis sativa COG7” op de CannMed23 conferentie in Florida.

Het resultaat was dat de Jamaican Lion-stam resistent bleek tegen de viroïde en paarser werd in zijn strijd tegen de viroïde. Jamaican Lion is een CBD-rijke variëteit.

“We weten niet waarom [dit gebeurt]. Het zou een immuunreactie kunnen zijn, maar we zien deze [paarse verkleuring] niet zo sterk toenemen in de controle die niet geïnfecteerd is,” zei McKernan.

PUBLICITE

Viroïden kunnen worden verspreid via biologische routes of door telers worden overgedragen via handen of gereedschap. Sterilisatie met een 10% bleekoplossing kan de infectie verminderen.

De wetenschappers wreven het viroïde rechtstreeks op de afgesneden bladeren van de plant om ze te infecteren en injecteerden het viroïde vervolgens in een plant. Zes weken later was de plantensoort nog steeds niet geïnfecteerd na de test 57 keer te hebben herhaald. Hoewel de onderzoekers HLVd konden detecteren in de wortels van de plant, waren de blad- en bloemweefsels negatief tot de oogsttijd.

Effecten van de HLVd viroïde op planten

HLVd resulteert in kleinere bloemen en veel minder THC. Bekeken onder een elektronenmicroscoop zien rijpe struisvruchten – waar de meeste THC wordt gevonden – eruit als een leeggelopen ballon in plaats van een bolvorm. Eén studie toont aan dat 90% van de Californische cannabis besmet is met HLVd en dat de opbrengstverliezen kunnen oplopen tot 4 miljard dollar. Hoewel de viroïde slecht nieuws is voor cannabis, infecteren viroïden alleen planten en vormen daarom geen fysiek gevaar voor mensen.

Waarom de plant de viroïde weerstond is nog niet duidelijk. McKernan legde uit dat de plant paars werd door een verhoogde productie van anthocyanine, een chemische stof die planten paars kan kleuren. Het team is van mening dat wetenschappers moeten onderzoeken of er meer HLVd-resistente paarse planten zijn, aangezien de productie van anthocyanine al in verband wordt gebracht met de bestrijding van de viroïde.

“Er zijn studies die een verband leggen tussen anthocyaanproductie en viroïde infectie. Het gaat om verschillende planten en verschillende viroïden, maar deze anthocyanen zijn een bekende immuunrespons van planten,” vertelt McKernan aan SFGate.

Zamir K. Punja vertelde de conferentie dat HLVd beschouwd moet worden als een “grote bedreiging” voor cannabisactiviteiten. Punja noemt HLVd de “COVID van de cannabiswereld”. De resultaten suggereren dat de THC-opbrengst van geïnfecteerde planten tot 40% kan dalen.

De langetermijnoplossing van Medicinal Genomics in de strijd tegen HLVd is om kwekers te helpen resistente cultivars te ontwikkelen – misschien paarse soorten – die niet lijden onder een verlies van opbrengst of potentie.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed