Connect with us

Sébastien Barles, loco-burgemeester van Marseille, wil experimenteren met de legalisering van cannabis

Gepubliceerd

on

Legalisering van cannabis in Marseille
Volg ons op Facebook

Sébastien Barles, loco-burgemeester van Marseille, wil experimenteren met de legalisering van cannabis.

PUBLICITE

Deze donderdag was hij te gast op BFM Marseille Provence om een pragmatisch beleid te verdedigen, “dat de mensenhandel drastisch zal terugdringen, en dus ook het geweld en het klimaat van terreur in de volkswijken, om opnieuw een klimaat te scheppen waarin overheidsbeleid kan worden gevoerd […] de terugkeer van echte gelijkheid, om deze jongeren die vandaag de dag in de mensenhandel terechtkomen weer aan het werk te krijgen of een opleiding te laten volgen.”

“Iedereen zegt het vandaag, het is een pragmatische maatregel. Iedereen zegt dat veiligheidsretoriek niet werkt.

Terwijl hij presentatrice Sophie Hebrard corrigeerde over het gebrek aan effect van preventie, wees Sébastien Barles erop dat “het geen preventie is” maar repressie die geen effect heeft. Vandaar zijn wens om cannabis te legaliseren, naast de bijzondere situatie van de mensenhandel in Marseille.

“Juist omdat de situatie in Marseille bijzonder is, omdat er sprake is van een kartellogica, moeten we nu al experimenteren met legalisering, kijken hoe het werkt, de handel reguleren en controleren en een preventiebeleid voeren dat specifiek gericht is op jongeren om te voorkomen dat ze gevaarlijke stoffen roken. Zoals we in Canada kunnen zien, werkt het. Er wordt minder geconsumeerd, vooral door jongeren.

PUBLICITE

“Legalisering kan een betere controle [van producten] mogelijk maken.”

Sophie Hebrard vraagt hem vervolgens of, zoals Gérald Darmanin zegt, een andere drug de plaats van cannabis zal innemen in het geval van legalisering?

“Ik denk niet dat hij adviseurs heeft die hem feedback kunnen geven uit alle staten, uit Uruguay, dat 10 jaar ervaring heeft, uit Canada, uit de Amerikaanse staten, waar we zien dat het loont, inclusief geld dat opnieuw geïnvesteerd kan worden in volkswijken […] Dat is het enige antwoord. Vandaag geven we 2 miljard uit aan het aanpakken van cannabis, alleen al aan politiemiddelen. Het levert niets op, het lost niets op” antwoordde Sébastien Barles.

“Zelfs de verslagen van de meerderheidspartij waartoe de heer Darmanin behoort, de parlementaire verslagen, degenen die de kwestie hebben bestudeerd, zeggen dit”.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed