Connect with us

Breda en Tilburg (Nederland) beginnen op 15 december 2023 met de legale verkoop van cannabis

Gepubliceerd

on

Legalisering van cannabis in Nederland

Na een aantal jaren van wachten en uitstellen, zal het experiment met legale cannabis in Nederland eindelijk van start gaan op 15 december 2023. Volgens bronnen die bij het project betrokken zijn, zal het experiment in de steden Breda en Tilburg voor het einde van het jaar van start gaan. Dit nieuws werd voor het eerst gemeld in De Telegraaf, voordat het de volgende dag officieel werd aangekondigd door de Nederlandse overheid en behandeld werd door CannabisIndustrie.nl.

PUBLICITE

“Demissionair minister Kuipers van Volksgezondheid kondigde eerder dit jaar aan dat de opstartfase met drie telers zou beginnen, maar de derde is niet op tijd klaar. Om draagvlak voor het experiment te behouden, hebben we besloten af te zien van de voorwaarde dat er minimaal drie telers klaar moeten zijn”, schrijven de minister en zijn justitiecollega Yesilgöz in een brief aan de Tweede Kamer.

PUBLICITE

Op de website van de Nederlandse overheid staat ook het volgende:

“Het kabinet heeft besloten dat de opstartfase van het legale cannabisexperiment op 15 december 2023 begint. Volgens de laatste planning zouden er in het vierde kwartaal van 2023 twee legale producenten klaar moeten zijn om coffeeshops te bevoorraden. Dit is voldoende om de opstartfase van het experiment in Breda en Tilburg te starten. Tijdens deze fase mogen deelnemende coffeeshops in deze gemeenten zowel legaal geteelde als gedoogde producten aanbieden.”

Andere deelnemende gemeenten zouden zich in het eerste kwartaal van 2024 bij de eerste twee steden kunnen aansluiten, mits de telers er klaar voor zijn en er voldoende aanbod is.

Waarom een proef met legale cannabis in Nederland?
Op dit moment hanteert Nederland een gedoogbeleid ten aanzien van coffeeshops en de verkoop van cannabis. Het kweken en leveren van cannabis aan coffeeshops is echter illegaal, waardoor cannabiskwekers in feite illegaal zijn.

PUBLICITE

Het experiment met legale cannabis in Nederland is daarom bedoeld om een bepaald aantal telers toe te staan cannabis te kweken en te leveren aan coffeeshops die vrijwillig deelnemen aan de legale distributie van cannabis. 11 steden hebben zich tot nu toe vrijwillig aangemeld om het experiment te organiseren.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed