Connect with us

Sha’Carri Richardson kwalificeert zich voor de Olympische Spelen van 2024 drie jaar nadat ze positief testte op cannabis

Gepubliceerd

on

Sha'Carri Richardson op de Olympische Spelen van 2024
Volg ons op Facebook

Twee stappen voor de finish begon Sha’Carri Richardson op haar borst te kloppen, wetende dat ze de race had gewonnen. Met een verbluffende sprint van 10,71 seconden over 100 meter bij de Amerikaanse atletiekwedstrijden heeft Sha’Carri Richardson zich verzekerd van een plaats op de Olympische Spelen Parijs 2024 en is ze dit jaar de snelste vrouw ter wereld. De prestatie markeert een mijlpaal in haar “I’m Not Back, I’m Better” tour, die haar opmerkelijke transformatie sinds haar controversiële verbod drie jaar geleden belicht.

PUBLICITE

De uitdagingen van het verleden overwinnen

In 2021 testte Sha’Carri Richardson positief op cannabis na een onbetwiste overwinning op haar favoriete afstand en 3 weken voor de Olympische Spelen in Tokio. Later onthulde ze dat ze onlangs haar moeder had verloren en cannabis had gebruikt om haar depressie te verlichten. Haar verbod op de Olympische Spelen in Tokio heeft veel stof doen opwaaien over THC-testen voor atleten en de noodzaak om antidopingreglementen bij te werken.

Sindsdien heeft Sha’Carri Richardson zich toegelegd op persoonlijke ontwikkeling en sportieve uitmuntendheid. Als ze over haar reis nadenkt, zegt ze: “Ik denk dat elk hoofdstuk dat ik in mijn leven heb meegemaakt, me heeft voorbereid op dit moment.”

Richardson’s boodschap aan haar fans en medesporters is er een van zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen. “Geloof in jezelf, wat er ook gebeurt”, benadrukt ze. Haar reis van een tegenslag in 2021 naar een nationaal kampioenschap en wereldtitel in 2023 toont de kracht van veerkracht en toewijding. Richardsons mantra om met beide benen op de grond te blijven staan en vertrouwen te hebben in haar werk, klinkt diep door bij degenen die haar carrière hebben gevolgd.

Terwijl Richardson zich voorbereidt op de Olympische Spelen van Parijs 2024, blijft de concurrentie hevig. De Jamaicaanse sprintsters Shelly-Ann Fraser-Pryce, Shericka Jackson en Elaine Thompson-Herah hebben samen 19 Olympische medailles gewonnen en zullen geduchte tegenstanders zijn.Richardson’s recente prestaties, waaronder het overwinnen van een slechte start om een beste seizoenstijd neer te zetten, geven haar een voorsprong op de mededingers. Het lot van Michael Phelps?

PUBLICITE

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed