Connect with us

50.000 handtekeningen verzameld in Dallas (Texas) voor decriminalisering cannabis in stemming november

Gepubliceerd

on

Initiatief om cannabis uit de criminaliteit te halen
Volg ons op Facebook

Zal Texas cannabis decriminaliseren voordat Frankrijk dat doet? De conservatieve staat Texas is in ieder geval het toneel van een grote volksbeweging om het bezit van cannabis in verschillende steden te decriminaliseren. Lokale activisten en organisaties werken onvermoeibaar aan verandering door middel van stembusinitiatieven, ondanks tegenwerking van de staatsautoriteiten.

PUBLICITE

Dallas neemt het voortouw

In een gewaagde zet hebben activisten in Dallas bijna 50.000 handtekeningen ingediend om een cannabis decriminaliseringsinitiatief op het stembiljet van november te plaatsen. Onder leiding van Ground Game Texas wil het initiatief het bezit van maximaal vier gram cannabis decriminaliseren in Dallas, de op twee na grootste stad van Texas qua inwoneraantal. Als de maatregel succesvol is, zal de politie geen arrestaties meer verrichten of dagvaardingen uitschrijven voor cannabisbezit van klasse A of B, tenzij deze verband houden met een onderzoek naar een misdrijf met hoge prioriteit.

Raadslid Chad West heeft zijn steun uitgesproken voor het initiatief en is van plan het te sponsoren op wetgevend niveau, wat het proces zou kunnen stroomlijnen en de stad geld zou kunnen besparen op het verifiëren van handtekeningen. De voorgestelde maatregel zou de politie van Dallas ook verbieden om de geur van cannabis of hennep te gebruiken als waarschijnlijke reden voor huiszoeking of inbeslagname. Driemaandelijkse rapporten over de uitvoering van het beleid zouden vereist zijn om transparantie en verantwoording te garanderen.

Catina Voellinger, uitvoerend directeur van Ground Game Texas, benadrukte het belang van het initiatief door te zeggen: “De Dallas Freedom Act is precies dat: onderdeel van een bredere beweging die verdeeldheid verwerpt, de verandering creëert die we allemaal verdienen en, in ware Texaanse geest, deze nu zonder voorbehoud eist.”

Dit gevoel werd herhaald door campagnemanager Tristeza Ordex, die de bredere persoonlijke en sociale impact van de beschuldigingen van cannabisbezit benadrukte, in het bijzonder voor veteranen.

PUBLICITE

Wijdverspreide inspanningen

De Dallas campagne maakt deel uit van een bredere trend van lokale cannabishervormingsmaatregelen in Texas. In Lockhart hebben activisten genoeg handtekeningen ingediend voor een vergelijkbaar initiatief, terwijl een Texaanse Democratische kandidaat zich inzet voor een stembusinitiatief in Bastrop.

Onlangs hebben verschillende Texaanse steden, waaronder Austin, Denton, Elgin, Harker Heights, Killeen en San Marcos, maatregelen aangenomen om cannabisbezit te decriminaliseren. Deze pogingen zijn echter niet zonder problemen verlopen. De procureur-generaal van Texas, Ken Paxton heeft zich actief verzet tegen deze lokale wetten en heeft rechtszaken aangespannen tegen vijf steden die door de kiezers goedgekeurde decriminaliseringswetten hebben aangenomen. Hij beschuldigde voorstanders van de maatregelen van het bevorderen van “anarchie” en beloofde ze ongedaan te maken.

Wettelijke en politieke uitdagingen

Gouverneur Greg Abbott heeft ook lokale cannabishervormingsinitiatieven bekritiseerd met het argument dat ze in strijd zijn met de staatswet. Hij riep op tot wetgevende actie op staatsniveau in plaats van fragmentarische veranderingen in individuele steden. Abbott waarschuwde dat het toestaan van lokale gemeenschappen om hun eigen wetten aan te nemen zou kunnen leiden tot “chaos” en een “onwerkbaar systeem”

Ondanks deze problemen hebben sommige steden hun decriminaliseringsmaatregelen met succes verdedigd. Zo heeft een districtsrechter in Texas onlangs een rechtszaak verworpen tegen de door de kiezers goedgekeurde cannabis decriminaliseringswet van Austin. In Elgin schikten de lokale autoriteiten hun geschil met de openbare aanklager van de staat, waarbij ze opmerkten dat de decriminalisering nooit werd doorgevoerd ondanks de goedkeuring van de kiezers.

PUBLICITE

In Harker Heights vernietigde de gemeenteraad in eerste instantie een door de kiezers goedgekeurde decriminaliseringsverordening op grond van conflicten met de staatswet. Activisten verzamelden echter handtekeningen voor een ander initiatief, waardoor de verordening werd ingetrokken. Toch bleven de autoriteiten zich verzetten tegen de uitvoering van de wil van de kiezers, wat de voortdurende strijd tussen lokale hervormingsvoorstanders en staatsautoriteiten benadrukt.

Ampact en gevolgen

Ground Game Texas bracht in november een rapport uit over de effecten van lokale cannabishervormingswetten. Volgens het rapport hebben deze maatregelen honderden mensen geholpen om gevangenisstraf te ontlopen, ondanks negatieve reacties van wetshandhavers in sommige steden. Daarnaast zorgde de aanwezigheid van cannabis decriminaliseringsinitiatieven op het stembiljet voor een hogere opkomst, wat het belang van de kwestie voor veel Texanen aantoont.

De cannabis decriminalisatiebeweging in Texas weerspiegelt een bredere trend naar hervorming van drugswetten in het hele land. Naarmate meer steden en staten hun benadering van cannabis heroverwegen, blijft het debat over de wettelijke status en de gevolgen voor de volksgezondheid, het strafrecht en de burgerlijke vrijheden zich ontwikkelen.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed