Connect with us

Toenemende consumptie van Amanita Muscaria baart onderzoekers zorgen

Gepubliceerd

on

Gummies met amanita muscaria
Volg ons op Facebook

De consumptie van producten met een extract van Amanita muscaria paddenstoelen, de nieuwste toevoeging aan de legale psychedelische markt, geniet een aanzienlijke stijging in populariteit.

PUBLICITE

Een onderzoek uitgevoerd door de Herbert Wertheim School of Public Health and Human Longevity Sciences aan de Universiteit van Californië, San Diego, die zoektrends op Google bijhield, merkt op dat zoekopdrachten naar deze paddenstoel een toename van 114% lieten zien tussen 2022 en 2023.

Groeiende interesse in psychedelische paddenstoelen

Het onderzoek wijst op een bredere trend in de VS, waar de interesse in psychedelische paddenstoelen die psilocybine bevatten blijft groeien. In 2022 gaf 12,3% van de Amerikaanse volwassenen aan psilocybine bevattende paddenstoelen te hebben geconsumeerd, tegenover 11,4% in 2021. Deze hernieuwde interesse heeft ook een bloeiende markt gecreëerd voor andere soorten paddenstoelen, waaronder Amanita muscaria .

De Amanita muscaria, ook bekend als de vliegendodende zwam, staat bekend om zijn duidelijke psychotrope effecten, waaronder gevoelens van gewichtloosheid, verhoogde zintuiglijke waarneming, vervorming van de ruimte, verlies van besef van tijd en hallucinaties. In tegenstelling tot psilocybine paddenstoelen, kan Amanita muscaria echter giftiger zijn door de aanwezigheid van stoffen zoals muscimol en iboteenzuur.

Wettelijke status en veiligheidskwesties

De legale status van Amanita muscaria is een van de factoren die bijdragen aan de toename van de consumptie ervan. In de meeste staten van de VS, met uitzondering van Louisiana, en Europa, blijft Amanita muscaria legaal, waardoor het toegankelijker is dan psilocybine paddenstoelen, die op veel plaatsen nog steeds geclassificeerd staan als een gereguleerde stof.

PUBLICITE

De onderzoekers zijn echter bezorgd dat veel mensen deze paddenstoelen consumeren zonder voldoende kennis van de effecten en mogelijke risico’s. De hoofdauteur van het onderzoek, Eric Leas, Ph.D., M.P.H., wijst erop dat psilocybine een therapeutisch potentieel heeft, maar dat hetzelfde niet gezegd kan worden van Amanita muscaria vanwege het andere farmacologische profiel.

“Er is veel interesse in het therapeutische potentieel van psilocybine, en terecht,” zegt Leas. “Maar tegelijkertijd probeert een groeiende industrie munt te slaan uit deze interesse door andere paddenstoelen op de markt te brengen. Sommige fabrikanten noemen Amanita muscaria producten bijvoorbeeld ‘magische paddenstoel snoepjes’ en geven niet aan welke paddenstoel ze bevatten, of maken duidelijk dat Amanita muscaria een andere paddenstoel is dan psilocybine en dat er vrijwel geen klinisch bewijs is voor het gebruik ervan als therapie.”

misleidende marketing en gebrek aan regelgeving

Het onderzoek benadrukt dat sommige fabrikanten consumenten misleiden door producten op basis van Amanita muscaria op de markt te brengen onder het mom van bekendere psychedelische paddenstoelen. Deze marketing is vaak niet transparant, omdat het specifieke type paddenstoel dat gebruikt wordt niet bekend wordt gemaakt, wat kan leiden tot ongeïnformeerd gebruik.

Bovendien lijkt de etikettering van producten op basis van Amanita muscaria vaak op die van voedingssupplementen zonder de overeenkomstige toepassing.

PUBLICITE

“We hebben gemerkt dat veel fabrikanten de etikettering van voedingssupplementen gebruiken, inclusief de ‘Supplement Facts’ borden,” legt Leas uit. “Er is echter een procedure voor het op de markt brengen van een supplement waarbij veiligheidsgegevens moeten worden ingediend en een aanvraag moet worden ingediend, en we hebben geen bewijs gevonden dat deze fabrikanten deze procedure hebben gevolgd, waardoor de huidige producten die op deze manier worden verkocht illegaal zijn.”

Mogelijke risico’s en dringende noodzaak tot voorzichtigheid

De actieve bestanddelen in Amanita muscaria, zoals muscimol en iboteenzuur, brengen aanzienlijke risico’s met zich mee, vooral wanneer ze worden geconsumeerd zonder de nodige kennis en voorzorgsmaatregelen. De onderzoekers roepen op tot voorzichtigheid en benadrukken het belang van voorlichting aan consumenten over de mogelijke gevaren van deze paddenstoelen.

“Als een fabrikant een voedingssupplement zou willen ontwikkelen op basis van Amanita muscaria, zou zijn aanvraag volgens mij waarschijnlijk niet worden goedgekeurd vanwege de risico’s die inherent zijn aan muscimol en iboteenzuur”, voegt de heer Leas toe. “Maar op dit moment is het het ‘Wilde Westen’, en bedrijven profiteren van de late toepassing van wetgeving terwijl ze consumenten in gevaar brengen”.

De fascinatie voor Amanita muscaria is niet nieuw. Publicaties zoals High Times hebben de effecten en historische betekenis van de paddenstoel onderzocht. Schrijver Tom Robbins onderzocht Amanita muscaria in het december 1976 nummer van High Times, waarin hij de verschillende boeken besprak die lezers over de paddenstoel informeerden.

In december 1979 onderzochten schrijvers van High Times de verbanden tussen de Santa Claus en de vliegenanemiet, waarbij ze suggereerden dat de mythologie van de kerstman in verband kon worden gebracht met een sjamaan uit Lapland die Amanita muscaria consumeerde.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed