Connect with us

De belangstelling voor microdosering is gegroeid met de evolutie van de wetgeving voor psychedelica en cannabis

Gepubliceerd

on

Microdosis cannabis en psychedelica
Volg ons op Facebook

De publieke belangstelling voor microdoseren van psychedelica en cannabis is drastisch toegenomen parallel aan de zich ontwikkelende wetgevende hervormingen. Een recente studie gepubliceerd door de American Medical Association (AMA) in de JAMA Health Forum onthult een dramatische toename van Google-zoekopdrachten met betrekking tot microdosing tussen 2015 en 2023.

PUBLICITE

De studie, uitgevoerd door onderzoekers van de University of California, San Diego, benadrukt de invloed van lokale en nationale politieke veranderingen op de nieuwsgierigheid van het publiek naar deze doseertechniek.

Belangrijkste bevindingen van het onderzoek

De studie analyseerde Google zoekopdrachten van 2010 tot 2023 en richtte zich op de relatie tussen zoektrends en wetgevende hervormingen. De onderzoekers gebruikten een difference-in-differences model tussen gebeurtenissen om de causale effecten van beleidsveranderingen te beoordelen. Ze ontdekten dat microdoseringsonderzoek stabiel bleef tot 2014 en daarna explodeerde, met een cumulatieve stijging van een factor 13,4 tussen 2015 en 2023. Alleen al in 2023 zullen er in de VS 3 miljoen zoekopdrachten naar microdosing zijn.

Uit het onderzoek bleek dat:

  • Lokale wetten om psychedelica uit de criminaliteit te halen werden gekoppeld aan een toename van 22,4 per miljoen van het aantal zoekopdrachten naar microdoseringen
  • Wetten voor de hervorming van psychedelica in de hele staat werden in verband gebracht met een toename van 28,9 per 10 miljoen
  • Wetten inzake cannabisgebruik voor volwassenen in de hele staat verhoogden het aantal zoekopdrachten naar microdoseringen met 40,9 per 10 miljoen
  • Legalisatie van medicinale cannabis resulteerde in een toename van 11,5 per 10 miljoen

De auteurs van het onderzoek benadrukken de verantwoordelijkheid van de medische gemeenschap om ervoor te zorgen dat patiënten toegang hebben tot veilige, effectieve en op bewijs gebaseerde behandelingen.

PUBLICITE

Volgens de onderzoekers “is het, nu de publieke interesse in het gebruik van psychedelica en cannabis voor gezondheidsdoeleinden groeit, van cruciaal belang dat de medische gemeenschap studies uitvoert om een sterke bewijsbasis voor hun veiligheid en werkzaamheid vast te stellen.”

Bij gebrek aan rigoureus wetenschappelijk onderzoek zouden individuen hun toevlucht kunnen nemen tot onbewezen alternatieve therapieën, waardoor ze zichzelf blootstellen aan potentiële risico’s. Eric Leas, assistent-professor volksgezondheid en hoofdauteur van het onderzoek, benadrukte de juridische risico’s en de bezorgdheid over productonzuiverheid door het gebrek aan productienormen voor stoffen zoals psilocybine, die op lijst I van de federale wet blijven staan.

De studie concludeert dat er dringend behoefte is aan strenge klinische studies om het veiligheidsprofiel en de potentiële voordelen van microdosering te beoordelen. Dergelijk onderzoek is essentieel om op bewijs gebaseerde praktijken en beleidsontwikkeling in lijn met het algemeen belang te informeren. De onderzoekers roepen op tot meer bevolkingsonderzoek om te begrijpen wie microdoseert, waarom ze microdoseren en hoe deze praktijken kunnen veranderen als het wettelijke landschap verandert.

De bredere context van hervorming van psychedelica en cannabis

Een meerderheid van de staten heeft een vorm van cannabislegalisatie aangenomen en een stijgend aantal staten en plaatsen in de VS werkt aan de hervorming van psychedelica. De directeur van het National Institute of Drug Abuse (NIDA) merkte op dat de “trein het station heeft verlaten” als het gaat om psychedelica, wat het momentum van de hervormingsbeweging weerspiegelt.

PUBLICITE

Hoewel het federale verbod blijft bestaan, heeft een ander Amerikaans federaal agentschap onlangs depotentiële voordelen van psychedelica erkend, met name bij de behandeling van stoornissen in het gebruik van alcohol, angst en depressie. Federaal gefinancierd onderzoek onderzoekt de effecten van psilocybine op pijn, migraine, psychiatrische stoornissen en andere aandoeningen.

Recent onderzoek naar psilocybine, een populaire stof voor microdosering, heeft interessante resultaten opgeleverd. Een onderzoek heeft aangetoond dat een eenmalige ervaring met psilocybine waarschijnlijk niet de religieuze of metafysische overtuigingen van individuen zal veranderen, hoewel het hun perceptie van bewustzijn in dieren, planten of andere objecten kan beïnvloeden.

Een ander onderzoek suggereert dat psychedelisch paddenstoelenextract met een volledig spectrum een krachtiger effect heeft dan chemisch gesynthetiseerde psilocybine. Dit impliceert dat de entheogene paddenstoelervaring een “entourage-effect” kan hebben, vergelijkbaar met de effecten van cannabis en de verschillende bestanddelen ervan.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed