Connect with us

Verdampte cannabisextracten kunnen lood en andere zware metalen bevatten

Gepubliceerd

on

Cannabisextracten en de aanwezigheid van zware metalen
Volg ons op Facebook

De vape pen en andere apparaten voor het verdampen van cannabisextracten – meestal distillaat – hebben aan populariteit gewonnen als een handig en mogelijk veiliger alternatief voor traditionele verbrandingsmethoden.

PUBLICITE

Nieuw onderzoek legt de nadruk op de verborgen gevaren van deze consumptiemethode. Naast zware metalen die kunnen vrijkomen uit de apparaten die gebruikt worden om te consumeren, is er ernstige bezorgdheid over de aanwezigheid van toxische metaaldeeltjes in cannabis ‘vloeistoffen’, zelfs voordat het apparaat is opgewarmd.

De prevalentie van metaalvervuiling

Het onderzoek, gepresenteerd door Andrew Waye en zijn team op de American Chemical Society voorjaarsbijeenkomst, onthult alarmerende resultaten over de vervuiling van cannabis vaping ‘vloeistoffen’. In tegenstelling tot nicotine vapes, die meer onder de loep zijn genomen, bleven cannabis vapes tot voor kort relatief onbekend terrein. Het onderzoek van Waye en zijn collega’s van Health Canada’s Office of Cannabis Science and Surveillance heeft als doel deze cruciale leemte in de kennis op te vullen.

Waye’s team vond zorgwekkende niveaus van metalen verontreiniging in cannabisextracten van zowel legale als illegale vape pennen. Deze verontreinigingen, waaronder nikkel, chroom en lood, vormen ernstige gezondheidsrisico’s voor consumenten.

Sommige illegale monsters bevatten loodniveaus die de aanvaardbare limieten met een factor 100 overschreden. Nog verontrustender is dat deze verontreiniging werd gedetecteerd in ongebruikte vape-pennen die minder dan 6 maanden oud waren. Het zou dus eerder van het apparaat zelf komen dan van het verhittingsproces. Het onderzoek zegt niet of de extracten werden geanalyseerd voordat ze in de vaper-patronen werden gedaan.

PUBLICITE

Het niveau van metaalcontaminatie varieerde ook binnen dezelfde batch.

De grootte van de gedetecteerde metaaldeeltjes is een andere bron van zorg. Met behulp van geavanceerde beeldvormingstechnieken identificeerden onderzoekers deeltjes van nanogrootte in cannabis vaping vloeistoffen. Deze deeltjes, die worden gekenmerkt door hun hoge reactiviteit, kunnen zeer schadelijk zijn wanneer ze in de longen worden ingeademd.

Voor de toekomst willen de onderzoekers bepalen in welke mate metaaldeeltjes worden overgedragen in de aerosols van het vapingproces – de damp die vrijkomt en wordt ingeademd – wanneer het apparaat wordt gebruikt. Deze stap zal cruciaal zijn bij het beoordelen van de volksgezondheidsgevolgen van metaalverontreiniging in cannabis vapes.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed