Connect with us

Curaleaf blijft uitbreiden in Europa

Gepubliceerd

on

Curaleaf's internationale uitbreiding
Volg ons op Facebook

Curaleaf, een van de grootste cannabisbedrijven ter wereld, heeft onlangs de overname van Northern Green Canada (NGC) bekendgemaakt, als onderdeel van zijn uitbreiding naar Europa en Austraal-Azië. De overname, die naar verwachting in het tweede kwartaal van 2024 wordt afgerond, maakt deel uit van de voortdurende strategie van het bedrijf om zijn positie in belangrijke gebieden te versterken en nieuwe kansen te benutten.

PUBLICITE

Route naar Europa

De belangrijkste attractie van NGC is zijn EU GMP-accreditatie (EU-GMP), een zeldzame prestatie onder Canadese cannabisproducenten, die het bedrijf toegang geeft tot de Europese markten.

De overname belooft Curaleaf een constante aanvoer van EU-GMP-conforme bloemen, waardoor het bedrijf zijn aanwezigheid in lucratieve Europese regio’s zoals Duitsland en het Verenigd Koninkrijk versterkt, terwijl het ook zijn intrede kan doen op groeimarkten zoals Polen. Met de overname van NGC verwacht Curaleaf aanzienlijke verbeteringen in haar Europese marges en een groter bereik op de Australische markten.

Naast haar Europese expansie bevestigt Curaleaf’s intrede in Tsjechië, mogelijk gemaakt door een vorige week aangekondigde samenwerking met het Tsjechische bedrijf Astrasana Pharma s.r.o., haar streven naar marktdiversificatie. Deze strategische stap maakt gebruik van de progressieve houding van Tsjechië ten opzichte van medische cannabis en zelfs recreatieve cannabis.

Boris Jordan, uitvoerend voorzitter van Curaleaf, herhaalde de strategische afstemming van het bedrijf op Duitsland en bevestigde zijn streven om nieuwe kansen te benutten.

PUBLICITE

“De kans in Duitsland kan niet worden onderschat en we blijven ons strategisch voorbereiden op dit moment en daarna. We zijn toegewijd aan het leveren van bloemen van de hoogste kwaliteit in elke markt waar we actief zijn en we zijn verheugd om het NGC-team te verwelkomen in de Curaleaf International-familie.”

Juan Martinez, directeur van Curaleaf International, deelde ook zijn visie op de uitbreiding van het bedrijf:

“Met de toevoeging van NGC’s onbestraalde, binnenshuis gekweekte bloemen, gekoppeld aan Portugal’s bestaande productie die vervijfvoudigd kan worden afhankelijk van de vraag, zal Curaleaf een GMP-aanvoer van hoge kwaliteit hebben en voldoende toekomstige uitbreidingscapaciteit om aan de groeiende behoeften van de markt te voldoen. We verwachten dat andere EU-landen het voorbeeld van Duitsland zullen volgen bij het bevorderen van hun medische cannabisprogramma’s om de toegang voor patiënten te vergroten.”

Trek terug uit Maine

Tijdens haar wereldwijde expansie kwam Curaleaf in het nieuws met haar beslissing om zich terug te trekken uit de retailmarkt voor cannabis voor volwassenen in de Amerikaanse staat Maine. De verkoop van de South Portland dispensary aan Foliage Cannabis Co. maakt deel uit van de bredere strategie van Curaleaf om de winstgevendheid te maximaliseren en zich te richten op snelgroeiende markten.

PUBLICITE

Hoewel de terugtrekking van Curaleaf uit de Maine recreatieve cannabismarkt misschien als een verrassing komt, weerspiegelt het een bredere trend van strategische heroriëntatie binnen de industrie. De eerdere terugtrekkingen van Curaleaf uit volwassen markten zoals Californië, Oregon en Colorado bevestigen de proactieve aanpak om de activiteiten te stroomlijnen en prioriteit te geven aan groeikansen.

Omzet van $1,35 miljard tegen 2023

Op basis van de financiële prestaties van Curaleaf, gekenmerkt door sterke inkomsten en strategische herschikking, blijven de vooruitzichten van het bedrijf optimistisch. De jaaromzet bedraagt meer dan $1,35 miljard in 2023, wat de strategieën bevestigt.

In de toekomst blijft Curaleaf klaar om te profiteren van opkomende kansen, met name in opkomende recreatieve markten zoals New York, Ohio, Florida en Pennsylvania. En verlies Europa niet uit het oog.

“Ik ben ervan overtuigd dat wanneer [de legalisatie van cannabis in Duitsland] erdoor komt, andere landen zoals Frankrijk, Spanje, Italië en Tsjechië snel zullen volgen, nu Duitsland de weg heeft gewezen,” zei Jordan tijdens een van zijn toespraken, waarbij hij ook de recente legalisatie van medicinale cannabis in Oekraïne aanhaalde.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed