Connect with us

Zelf cannabis kweken nu legaal in Luxemburg

Gepubliceerd

on

Zelf cannabis kweken in Luxemburg

Een nieuwe wet die het bezit en de persoonlijke teelt van marihuana voor volwassenen in Luxemburg legaliseert, is op vrijdag 21 juli officieel van kracht geworden.

PUBLICITE

Het ministerie van Justitie publiceerde dinsdag een verklaring over de beleidswijziging in het Publicatieblad, een procedurele stap die betekent dat de wetgeving vier dagen later van kracht wordt.

De aankondiging komt ongeveer een maand nadat het Luxemburgse parlement een wetsvoorstel voor legalisering goedkeurde, waardoor Luxemburg het tweede land in de Europese Unie wordt dat een einde maakt aan het cannabisverbod, na de stemming van Malta voor legalisering in 2021.

De Luxemburgse wet, voor het eerst voorgesteld door de ministers van Justitie en Binnenlandse Veiligheid in 2021, staat volwassenen toe tot drie gram cannabis te bezitten en tot vier planten te kweken op een veilige locatie in hun privéwoning.

Hier is de volledige verklaring van het ministerie van Justitie:

PUBLICITE

“Op 17 juli 2023 werd de wet van 10 juli 2023 tot wijziging van de gewijzigde wet van 19 februari 1973 betreffende de verkoop van medicinale stoffen en de strijd tegen drugsverslaving, die voorziet in de legalisering van de binnenlandse teelt van cannabis onder bepaalde voorwaarden, gepubliceerd in het Staatsblad. Het zal in werking treden op de vierde dag na zijn bekendmaking, d.w.z. vrijdag 21 juli 2023.

De wetgeving voorziet in straffen voor het bezit en de teelt van meer dan de toegestane hoeveelheid. Het kopen en bezitten van meer dan drie gram cannabis, een relatief lage limiet, kan worden bestraft met een gevangenisstraf van maximaal zes maanden. Openbare consumptie blijft ook verboden.

Aan het einde van het debat van vorige maand zei minister van Justitie Sam Tanson dat de criminalisering van cannabis een “absolute mislukking” was geweest. Daarom, voegde ze eraan toe, “moeten we een andere weg durven inslaan” en “op zoek gaan naar oplossingen”.

Deze verandering zat er al een tijdje aan te komen, aangezien een coalitie van de belangrijkste partijen van Luxemburg in 2018 overeenkwam om wetgeving aan te nemen die “vrijstelling van straf of zelfs legalisering” van cannabis mogelijk maakt.

PUBLICITE

Ondertussen blijft de regering van buurland Duitsland vastbesloten om cannabis te legaliseren volgens een gelaagd reguleringsmodel.

Click to comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed España

Newsweed is het eerste Franse medium voor legaal en wereldwijd cannabisnieuws - © Newsweed