Connect with us

Zelfs met 1% THC trekt medicinale cannabis de aandacht van Texaanse bedrijven

Gepubliceerd

on

Medicinale cannabis in Texas
Volg ons op Facebook

Het Texas Department of Public Safety (DPS) heeft 132 aanvragen ontvangen voor het openen van medicinale cannabis dispensaria, maar er is nog niet bekend hoeveel en wanneer deze zullen worden goedgekeurd. Volgens KVUE uit Austin heeft het Texas Department of Public Safety geen deadline gesteld voor de goedkeuring van de aanvragen.

PUBLICITE

Open maar beperkte toegang tot medische cannabis

“Het departement zal alleen het aantal licenties uitgeven dat nodig is om een redelijke landelijke toegang en beschikbaarheid te garanderen van low-THC cannabis voor patiënten in het compassionate use register,” zei het DPS in januari.

Bedrijven moeten aan een aantal financiële voorwaarden voldoen om goedgekeurd te worden, waaronder genoeg geld hebben om het bedrijf minstens twee jaar te laten draaien. Deze voorwaarden komen bovenop de aanvraagkosten, die meer dan $7.000 bedragen.

De aanvraagperiode voor het Compassionate Use Program (CUP) van de staat ging afgelopen januari van start en sloot in april. Het CUP was het resultaat van Senate Bill 339 tijdens de 84e sessie van de Texaanse wetgevende macht in 2015.

Lage dosis medicinale cannabis

Als onderdeel van het Texas Compassionate Program houdt de DPS een online register bij van gekwalificeerde artsen die medische cannabis kunnen voorschrijven aan patiënten met specifieke medische aandoeningen.

PUBLICITE

In 2015 keurde de wetgevende macht de Compassionate Use Act goed, die medicinale cannabis met een lage dosis THC legaal maakt voor patiënten met hardnekkige epilepsie.

In 2019 werd deze wet uitgebreid naar neurodegeneratieve ziekten en terminale kanker. In 2021 werd de wet opnieuw uitgebreid naar alle vormen van kanker en posttraumatische stressstoornis, en werd het wettelijke THC-niveau in medische producten verhoogd van 0,5 naar 1%.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed