Connect with us

Zkittlez zal zijn naam moeten veranderen

Gepubliceerd

on

Zkittlez Rechtszaak

Terphogz LLC, eigenaar van het merk Zkittlez, heeft ingestemd met een permanent gerechtelijk bevel om te stoppen met het gebruik van de termen Skittles, Zkittlez of soortgelijke termen om cannabis-gerelateerde producten te verkopen, meldde Reuters gisteren.

PUBLICITE

De beslissing volgt op een rechtszaak waarin Wrigley, de producent van het kleurrijke fruitige snoepje Skittles, Terphogz beschuldigde van inbreuk op het handelsmerk.

Terphogz LLC stemt in met permanent verbod

Terphogz zal ook stoppen met het gebruik van slogans zoals “Taste the Z Train” en “Taste the Strain Bro”, die volgens Wrigley te veel lijken op de al lang bestaande “Taste the Rainbow” slogan van Skittles.

Daarnaast heeft Terphogz ermee ingestemd afstand te doen van de domeinnaam zkittlez.com, hoewel het de letter ‘Z’ mag blijven gebruiken als er geen verwarring ontstaat. Terphogz gebruikt al “The Original Z” op zijn verpakkingen.

De voorgestelde schikking moet nog worden goedgekeurd door de rechtbank. Advocaten van Wrigley en Terphogz hebben nog niet gereageerd op verzoeken om commentaar.

PUBLICITE

Wrigley, een dochteronderneming van het particuliere Mars, beweert dat Terphogz bijna 50 jaar merkbekendheid van Skittles heeft geschaad door het “onbeperkte gebruik” van de handelsmerken van Skittles voor de verkoop van cannabis, consumentenaccessoires en andere producten, waarvan sommige ook het regenboogthema dragen.

De aankondiging van de rechtszaak werd twee jaar geleden gedaan, in mei 2021, gevolgd door een reactie van de kweker. In november 2021 verwierp een rechter het verzoek van Terphogz om de zaak te seponeren.

Terphogz, gevestigd in Mendocino, Californië, zei dat het zelf geen cannabis verkocht, maar zijn intellectuele eigendomsrechten in licentie gaf aan andere bedrijven die legaal cannabis verkochten, zo blijkt uit rechtbankdocumenten.

Andere soorten zoals Girl Scout Cookies – nu GSC – of Gorilla Glue – nu GG4 – hebben ook hun naam moeten veranderen na rechtszaken.

PUBLICITE

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed