Connect with us

Comazuipen daalt onder tieners na legalisatie cannabis

Gepubliceerd

on

Binge drinken en cannabis

Een recente studie suggereert een daling in buikdrinken onder tieners na de goedkeuring van legalisering van cannabis, maar onderzoekers vonden ook een stijging in het drinken van drinkpartijen onder volwassenen van 31 jaar en ouder.

PUBLICITE

De studie, getiteld Recreatieve cannabiswetgeving en comazuipen bij Amerikaanse adolescenten en volwassenen, is gebaseerd op gegevens van de National Survey on Drug Use and Health voor de periode 2008-2019.

De onderzoekers bevonden dat in deze periode het comazuipen in het algemeen afnam bij 12-20-jarigen (van 17,54% naar 11,08%) en 21-30-jarigen (van 43,66% naar 40,22%), maar toenam bij degenen van 31 jaar en ouder: van 28,11% naar 33,34% bij degenen van 31-40 jaar; van 25,48% naar 28,32% bij degenen van 41-50 jaar; en van 13,28% naar 16,75% bij degenen van 51 jaar en ouder.

Patronen van overmatig alcoholgebruik onder 12- tot 20-jarigen daalden met 4,8% na het aannemen van wetten op het gebruik van cannabis op volwassen leeftijd.

De onderzoekers merken op dat “het huidige bewijs met betrekking tot het verband tussen recreatieve cannabiswetten en comazuipen beperkt blijft tot gegevens uit een paar staten, kleine steekproeven en een Amerikaanse nationale studie met gegevens uit het Behavioral Risk Factor Surveillance System (BRFSS)”.

PUBLICITE

In plaats daarvan “bouwt hun studie voort op de bestaande literatuur met behulp van nationaal representatieve gegevens om de mogelijke effecten van het veranderende cannabisbeleidslandschap voor verschillende leeftijdsgroepen te onderzoeken met behulp van een uitgebreide meting van het alcoholbeleid van staten om te controleren voor verschillen in de context van staten.”

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed