Connect with us

“Access to care.fr”: neem contact op met uw parlementslid om hem of haar te betrekken bij de kwestie van medische cannabis

Gepubliceerd

on

Toegang tot gezondheidszorg

Het platform “Accès aux soins.fr” is een burgerinitiatief om parlementsleden bewust te maken van de noodzaak om medicinale cannabis in Frankrijk te legaliseren.

PUBLICITE

Met groeiend bewijs van de effectiviteit van cannabis bij de behandeling van een reeks medische aandoeningen, wil de campagne wetgevers informeren over en betrekken bij de dringende noodzaak om progressieve hervormingen door te voeren die het welzijn van naar schatting 300.000 patiënten in het hele land op de middellange termijn zouden kunnen verbeteren, terwijl de regering het onderwerp heeft laten vallen in haar PLFSS ondanks de belofte dit te doen.

Verlicht Franse parlementsleden over de urgentie van het legaliseren van medicinale cannabis

Accès aux soins.fr” presenteert zichzelf eenvoudigweg als een hulpmiddel om eenvoudig contact op te nemen met parlementsleden en aandacht te vragen voor een meer meelevende, op bewijs gebaseerde benadering van medicinale cannabis in Frankrijk.

Het initiatief is onafhankelijk opgezet door Damien Visconte, ook bekend van zijn podcasts Parlons Canna. Hij zag het als “een hulpmiddel om mensen die gehoord moeten worden – patiënten en artsen – in contact te brengen met beleidsmakers” zonder dat het verbonden is aan een bepaalde vereniging, bedrijf of vakbond.

“Het is dan aan elk individu om zichzelf en hun parlementsleden te mobiliseren als ze dat willen,” legt Damien uit. “Het initiatief steunt niets anders dan gezond verstand en rechtvaardigheid om te voorkomen dat mensen lijden en om ervoor te zorgen dat ze toegang hebben tot de juiste medicijnen

PUBLICITE

Het principe is eenvoudig en verloopt in 3 stappen: je kunt contact opnemen met een specifiek ministerie, het bewustzijn onder lokale gekozen vertegenwoordigers vergroten en deze collectieve actie vervolgens bekendmaken via sociale netwerken.

Het doel is natuurlijk niet om parlementsleden te spammen, maar om hen echte getuigenissen en echte steun te brengen. Kamerleden hebben nog steeds de mogelijkheid om de veralgemening van medicinale cannabis op te nemen in de PLFSS door middel van amendementen, wat gemakkelijker zou worden door echte getuigenissen van mensen die al baat hebben of zouden kunnen hebben bij de voordelen van therapeutische cannabis.

Ga voor meer informatie naar Accès aux soins.fr

Click to comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed España

Newsweed is het eerste Franse medium voor legaal en wereldwijd cannabisnieuws - © Newsweed