Connect with us

Medicinale cannabis: patiënten en bedrijven mobiliseren voor wijdverbreid gebruik

Gepubliceerd

on

Productie van medicinale cannabis in Frankrijk

Zoals Newsweed vorige week onthulde, bevat de wet voor de financiering van de sociale zekerheid (PLFSS) die deze woensdag werd gepubliceerd geen bepalingen over het wijdverspreide gebruik van medicinale cannabis. Bedrijven in de sector en patiënten die wachten op een therapeutische optie zijn gealarmeerd door deze afwezigheid en mobiliseren zich om op te roepen tot wijdverspreid gebruik, wat nog steeds mogelijk is via amendementen op de PLFSS die sommige parlementsleden zouden kunnen steunen.

PUBLICITE

“Experimenteren moet plaats maken voor wetgeving”

Zeventien patiëntenverenigingen, die mensen met ziekten zoals multiple sclerose, kanker en epilepsie vertegenwoordigen, roepen in een opiniestuk gepubliceerd op Le Parisien op om therapeutische cannabis op grote schaal beschikbaar te maken.

Deze patiënten zijn bezorgd dat medicinale cannabis, die momenteel 1700 patiënten helpt bij het verlichten van ernstige pijn, dreigt te worden opgegeven of onderworpen aan een restrictief gebruiksbeleid. Ze benadrukken dat het dringend noodzakelijk is om de toegang tot medicinale cannabis te verruimen en benadrukken de gevestigde praktijk in veel westerse landen als middel om pijn en lijden te verlichten.

De groep verenigingen wees erop dat de proef die in maart 2021 van start ging tot doel had de route te evalueren voor het beschikbaar maken van medicinale cannabis voor patiënten die lijden aan chronische en ernstige pijn, waaronder patiënten met multiple sclerose, epilepsie, ernstige neuropathische pijn, spasticiteit door aandoeningen van het centrale zenuwstelsel, kanker en palliatieve situaties aan het einde van het leven.

Voor veel patiënten bieden medicijnen op basis van cannabis niet alleen een alternatief, maar ook “een sprankje hoop in het licht van ineffectieve of slecht verdragen behandelingen”. Maar ondanks de veelbelovende resultaten van de proef, zullen recente ontwikkelingen bijna 300.000 patiënten langdurig laten lijden.

PUBLICITE

De toezegging van de regering in 2022 om medicinale cannabis te legaliseren en toegankelijk te maken lijkt nu onzeker, waardoor patiënten in nood achterblijven. De verenigingen zijn daarom bezorgd over de tegenstrijdige signalen en het gebrek aan actie van de regering en dringen er bij de autoriteiten op aan om hun belofte na te komen om medicinale cannabis op te nemen in de algemene wetgeving zonder de toegang voor patiënten te belemmeren.

“De Franse industrie is er klaar voor”

In een opiniestuk gepubliceerd op Capital.fr, benadrukt Frantz Deschamps, voorzitter van Santé France Cannabis, de Franse vereniging van spelers op het gebied van medicinale cannabis, dat de Franse cannabisindustrie goed voorbereid is om uit te blinken in de medicinale cannabissector en de eerste patiënten te leveren.

De afgelopen drie jaar hebben Franse spelers in de sector ijverig het terrein voorbereid en een veilige toeleveringsketen opgezet om de kwaliteit en veiligheid van medicinale cannabis te garanderen. Er is aanzienlijk geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling, kweek, de ontwikkeling van innovatieve medicijnen en de ontwikkeling van geavanceerde productieprocessen. De industrie heeft nauw samengewerkt met overheidsinstanties om gegevens en ideeën uit te wisselen, met als doel een wettelijk kader te ontwikkelen dat tegemoet komt aan de behoeften van patiënten en tegelijkertijd de veiligheidsnormen van productiesites en de kwaliteit van medicijnen respecteert.

Voor Santé France Cannabis, met beslissingen over de post-experimentatieperiode op komst, zou een verdere verlenging schadelijk zijn en de levensvatbaarheid van de ontluikende Franse cannabisindustrie in gevaar kunnen brengen. Bovendien zou de oprichting van deze industrie in Frankrijk cruciaal zijn voor de soevereiniteit op het gebied van gezondheid, een les die wordt onderstreept door de COVID-19 pandemie. Frankrijk “heeft alles wat nodig is om uit te blinken op elk niveau van de waardeketen, van onderzoek tot productie en distributie”.

PUBLICITE

Santé France Cannabis roept daarom op om medicinale cannabis op te nemen in de algemene wetgeving, om patiënten echte toegang te garanderen.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed