Connect with us

Fiji kijkt naar medische cannabis voor export

Gepubliceerd

on

Medicinale cannabis in Fiji

De regering van Fiji is op zoek naar alternatieve bronnen van inkomsten en het creëren van een medicinale cannabisindustrie staat op de lijst van mogelijke opties om de door COVID zwaar getroffen toerisme-industrie te vervangen.

PUBLICITE

“Alleen vertrouwen op toerisme is niet duurzaam voor onze economie,” zei vice-premier Manoa Kamikamica. “We moeten nieuwe manieren zoeken om inkomsten te genereren en onze economie te diversifiëren. De teelt van medicinale cannabis is een veelbelovend gebied waar we naar kijken.

Vicepremier Manoa Kamikamica maakte duidelijk dat een dergelijke onderneming niet zou plaatsvinden in een ongereguleerde omgeving en dat de legalisering van recreatieve cannabis zeker niet op de agenda stond. Bovendien zou de medicinale cannabis die onder dit initiatief wordt gekweekt niet voor het land bestemd zijn.

“Het is essentieel om te begrijpen dat deze activiteit streng gereguleerd zal zijn en beperkt zal blijven tot beveiligde faciliteiten. Er zal geen lokale verkoop of marketing zijn; de producten zullen worden geoogst, verwerkt en geëxporteerd.”

Dit vooruitzicht heeft al de aandacht getrokken van farmaceutische bedrijven, waarvan er één ook geïnteresseerd is in de mogelijkheden om traditionele Fijische medicijnen (Wai Vaka Viti) naar internationale markten te exporteren.

PUBLICITE

“Dit initiatief gaat verder dan alleen het genereren van inkomsten; het is een kans om banen te creëren, onze economie te versterken en mogelijk het leven van mensen in nood te verbeteren,” zei de heer Kamikamica.

Een van de volgende stappen is het houden van nationale raadplegingen om de burgers van het land de kans te geven input te leveren die zal helpen om de toekomst van medicinale cannabis in Fiji vorm te geven.

In gerelateerd nieuws, het was pas vorig jaar dat wetswijzigingen de invoer, het bezit, de teelt, de verkoop en de levering van industriële hennep in Fiji toestonden, gedefinieerd als Cannabis met een THC-concentratie van niet meer dan 1%.

De president van Fiji, Wiliame Katonivere, is een groot voorstander van het onderzoeken van het potentieel van hennep en zei in 2021 dat het land “niet moet aarzelen” om de economische voordelen ervan te benutten.

PUBLICITE

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed