Connect with us

Albanië legaliseert medicinale cannabis

Gepubliceerd

on

Legalisering van medicinale cannabis in Albanië

Afgelopen vrijdag keurden Albanese parlementsleden een maatregel goed die cannabis legaliseert voor medische doeleinden. Het Albanese parlement stemde met 69 stemmen voor en 23 tegen om de beperkte en gecontroleerde teelt van cannabisplanten toe te staan, een beslissing die fel werd aangevochten door de oppositie.

PUBLICITE

Zoals de Associated Press opmerkt, is de goedkeuring van het wetsvoorstel opmerkelijk gezien de geschiedenis van Albanië als een “Europees kruispunt voor cannabishandel”.

“De teelt van cannabis is in het verleden opgebloeid in Albanië, omdat drugshandelaars misbruik hebben gemaakt van het gebrek aan sterk bestuur in het postcommunistische land. Nadat hij in 2013 aan de macht kwam, maakte de linkse regering van de Socialistische Partij van premier Edi Rama de vernietiging van cannabisplanten tot haar belangrijkste doel”, meldt Associated Press.

“In de daaropvolgende twee jaar vernietigde ze miljoenen cannabisplanten met een geschatte straatwaarde van €7 miljard ($8,5 miljard), meer dan twee derde van het jaarlijkse bruto binnenlands product van het land in die tijd. In 2014 werd een politieagent dodelijk getroffen tijdens een hardhandig optreden in een dorp in het zuiden van het land, waarbij gebruik werd gemaakt van pantserwagens. De politie ligt onder vuur met automatische wapens en raketten van drugsboeren. Albanië blijft een van de belangrijkste routes voor hard drugs. De politie treedt nog steeds op tegen geïsoleerde gevallen van cannabisteelt, maar veel minder vaak dan tien jaar geleden.”

Legalisering van medicinale cannabis in Albanië

Albanese wetgevers begonnen hun werk om medische cannabis te legaliseren afgelopen zomer met het opstellen van een voorstel. Op dat moment bevatte het wetsvoorstel weinig details over hoe het nieuwe medicinale cannabisprogramma zou worden gereguleerd.

PUBLICITE

“Het doel van deze wet is het bepalen van de regels voor de teelt, productie en gecontroleerde circulatie van de Cannabisplant en zijn bijproducten, voor medische en industriële doeleinden, door entiteiten met een vergunning en onder toezicht van het Nationaal Agentschap voor de controle en het toezicht op de teelt en verwerking van de Cannabisplant voor medische en industriële doeleinden en de productie van zijn bijproducten,” stond in het wetsvoorstel.

Nadat de maatregel deze week werd aangenomen, lijkt er weinig te zijn veranderd. Het is onduidelijk hoe medicinale cannabis gereguleerd zal worden, maar de regering gelooft dat het toestaan van beperkte cannabisproductie de belastinginkomsten van het land kan verhogen.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed