Connect with us

Onderzoek: meer dan één op de vijf Franse ALS-patiënten zegt producten op basis van cannabinoïden te gebruiken

Gepubliceerd

on

Cannabis en de ziekte van Charcot

Ongeveer 22% van de Franse ALS-patiënten (amyotrofische laterale sclerose of de ziekte van Lou Gehrig of Charcot) zegt cannabis of CBD-olie te gebruiken om de symptomen van de ziekte te verlichten, volgens gegevens van een nationaal onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift Neurology.

PUBLICITE

Deelnemers aan het onderzoek meldden dat cannabinoïden de motoriek verbeterden, de pijn verminderden, de stemming verbeterden en de algehele kwaliteit van leven verbeterden. De gerapporteerde bijwerkingen waren niet ernstig (slaperigheid, droge mond, enz.) en werden toegeschreven aan het klassieke effect van cannabinoïden.

“Voor zover wij weten, is dit de eerste studie die een groot vragenlijstonderzoek presenteert over de ‘echte’ situatie van cannabisgebruik in de medische context bij ALS-patiënten in Frankrijk,” aldus de auteurs van de studie.

“Onze gegevens tonen aan dat een aanzienlijk deel van de ALS-patiënten cannabis gebruikt om de symptomen van de ziekte te verlichten. … Deze studie benadrukt de noodzaak voor verder onderzoek naar de mogelijke voordelen van het gebruik van cannabis om de motorische en niet-motorische symptomen van ALS te beheersen.”

Preklinische modellen suggereren dat cannabinoïden de progressie van ALS kunnen vertragen en sommige symptomen kunnen verlichten. Een gerandomiseerde placebogecontroleerde klinische studie is momenteel aan de gang in Australië om te bepalen of cannabisextracten de progressie van ALS kunnen vertragen.

PUBLICITE

In Frankrijk lijden ongeveer 7.000 mensen aan ALS. De ziekte is niet opgenomen in het Franse therapeutische cannabisonderzoek.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed