Connect with us

Amerikaanse SAFER-wet voor banken stuit op last-minute tegenstand

Gepubliceerd

on

SAFER Bankwet

De hoop dat de langverwachte SAFER Banking Act zou worden toegevoegd aan een “must-pass” wetsvoorstel werd vorige week de bodem ingeslagen door een “terugslag over de finishlijn”.

Vorige week doken berichten op dat de SAFER Act (Secure and Fair Enforcement Regulation Banking Act), die Amerikaanse cannabisbedrijven toegang zou geven tot bank- en financiële diensten, zou kunnen worden toegevoegd aan een breder wetsvoorstel dat zou kunnen worden aangenomen.

PUBLICITE

Er werd verwacht dat de SAFER Act, samen met nieuwe regels voor cryptocurrency, zou worden opgenomen in het wetsvoorstel voor de herauthorisatie van de Federal Aviation Administration (FAA), dat wordt beschouwd als een “must-pass” wetsvoorstel.

Volgens een rapport van MarketWatch dat ditweekend werd gepubliceerd, is dit plan echter opgegeven vanwege de terughoudendheid van wetgevers.

Bryan Barash, vicepresident externe zaken bij cannabisbetalingsgigant Dutchie en lid van de Amerikaanse Cannabis Council, vertelde de publicatie: “We zijn teleurgesteld. Er was wat terugslag vlak voor de eindstreep.”

Hij voegde eraan toe dat hij zich niet bewust was van wijdverspreide oppositie tegen de regeling, die al verschillende keren zonder succes is geprobeerd, maar dat hij niet zeker wist of de Republikeinse Senaat Minority Leader Mitch McConnell de regeling zou steunen.

PUBLICITE

Het wetsvoorstel, dat al verschillende keren in het Huis van Afgevaardigden is ingediend, is er ondanks tien jaar van pogingen nog niet in geslaagd om wet te worden.

Veel wetgevers, waaronder senaatsleider Chuck Schumer, blijven hopen dat het wetsvoorstel er snel door komt.

Vorige maand zei hij op een persconferentie dat zijn kamer “heel hard zou werken” om het historische wetsvoorstel er voor november dit jaar door te krijgen.

Op de vraag of hij dacht dat het mogelijk was om het wetsvoorstel er voor november door te krijgen, antwoordde hij: “We geloven sterk in zoveel dingen en we zullen blijven werken aan de agenda die we hebben gepresenteerd.”

PUBLICITE

“Eerst moeten we de regering financieren – de aanvullende begroting is heel belangrijk. Maar daarna zul je zien dat we ons richten op veel van de wetsvoorstellen die we hebben aangenomen: de SAFER Act, veiligheid op het spoor en vele andere dingen.”

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed