Connect with us

De Amerikaanse cannabisindustrie genereert momenteel meer dan 440.000 voltijdbanen

Gepubliceerd

on

Banen in cannabis in de VS in 2024

De cannabisindustrie in de VS heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een belangrijke bijdrage aan het creëren van banen en economische groei. Volgens het 2024 Vangst Jobs Report, gepubliceerd door het in Denver, Colorado gevestigde wervingsplatform voor de cannabisindustrie. is de cannabisindustrie nu goed voor 440.445 “fulltime equivalente” posities, een stijging van meer dan 5% alleen al in 2023.

PUBLICITE

Banengroei en economische trends

De gestage toename van de werkgelegenheid in de cannabisindustrie gedurende meer dan 10 jaar in de VS is hand in hand gegaan met de opkomst van legalisatie per staat. In 2023 noteerde de industrie 22.952 nieuwe banen, een stijging van 5,4% op jaarbasis. Dit groeitraject gaat gepaard met stijgende inkomsten, met een totale verkoop van cannabisproducten van $28,8 miljard in 2023, een stijging van $2,7 miljard over het voorgaande jaar.

Vooruitkijkend wijzen de prognoses op een voortdurende expansie, met een verwachte omzetgroei van 9% in 2024 en 2025. Er worden bijzonder robuuste banenmarkten verwacht in staten zoals Ohio, New York, New Jersey en Maryland, waar de cannabisindustrie verder zal groeien en rijpen.

Evolutie van de sector en kansen

Karson Humiston, oprichter en CEO van Vangst, is verheugd over de evolutie van de cannabissector: “Toen we Vangst lanceerden, telde de cannabisindustrie minder dan 50.000 fulltime werknemers. Minder dan tien jaar later zijn er 440.445 voltijdse werknemers in de cannabissector en dat aantal zal blijven groeien.”

De opleving van cannabiswerkgelegenheid markeert een beslissend keerpunt na een marginale daling van de werkgelegenheid tussen 2022 en 2023. Dit opwaartse traject onderstreept niet alleen de economische veerkracht van de cannabissector, maar ook het potentieel ervan als een bloeiende banenmarkt.

PUBLICITE

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed